Zlo opět zaútočilo. Zaorálek, Filip i Pospíšil reagují na útok na britský parlament

22.03.2017 22:05

Londýnem otřásl teroristický útok. Znovu k němu došlo za pomoci automobilu, ale útočníkovi nevyšel jeho pravděpodobný cíl. Nepodařilo se mu proniknout do britského parlamentu. Policisté ho postřelili a byl odeslán do nemocnice, kde podle posledních informací zemřel. K útoku se vyjadřují už i čeští politici.

Zlo opět zaútočilo. Zaorálek, Filip i Pospíšil reagují na útok na britský parlament
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jedna z věží Tower Bridge

„Dnešní události v Londýně, kdy opět zaútočilo zlo, svědčí o nebezpečí pro celou Evropu i nás všechny. Ať už jde o terorismus či čin nebezpečného jedince. Nelze řešení nadále odkládat a věřit, že nás se to netýká. Každý takto zničený lidský život je nenahraditelnou ztrátou pro celou společnost,“ varoval na sociální síti Facebook šéf komunistů Vojtěch Filip.

A nebyl sám, k útoku, při kterém zemřeli tři lidé a útočník, se na sociálních sítích Facebook a Twitter vyjádřili i další politici. Bohužel nelze vyloučit, že obětí bude přibývat, protože řada těžce zraněných lidí prozatím leží v nemocnici a jejich další osud je nejistý.

„Přesně rok od teroristických útoků na metro v Bruselu se dnes bohužel stal další hrozný útok na civilisty. Boj proti terorismu je bojem nekončícím. Podobným útokům je samozřejmě velmi složité zabránit, jedinou možností je precizní práce tajných služeb a policie, aby dokázaly odhalit podezřelé osoby, od nichž může hrozit nebezpečí. Upřímnou soustrast do Londýna,“ napsal v souvislosti s bestiálním činem v Londýně europoslanec Jiří Pospíšil.

K teroristickému činu se vyjádřil také bývalý diplomat v USA a Rusku Petr Kolář, o němž se spekuluje jako o možném prezidentském kandidátovi. Sám však svou kandidaturu prozatím neohlásil a není vůbec jisté, zda se do boje o Hrad opravdu zapojí. Ať už se rozhodne tak, či tak, o útoku v Londýně má jasno. Požádal své spoluobčany, aby se nenechali zastrašit a zlomit.

„Nedá se nic dělat. Musíme se s tím naučit žít a hlavně se nenechat zastrašit a zlomit,“ je přesvědčen bývalý diplomat.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek popřál brzké uzdravení všem zraněným a vyjádřil soustrast rodinám obětí. „Rok po bruselských útocích přicházejí další špatné zprávy z Londýna. V myšlenkách jsem s rodinami obětí. Zraněným přeji brzké uzdravení,“ prohlásil Zaorálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…