Zločinná Čína. Vydírá někdo Zemana? Marek Hilšer udeřil na Hrad a Kellnera

05.08.2019 10:52

Senátor Marek Hilšer se domnívá, že prezident Miloš Zeman místo zájmů veřejnosti hájí zájmy jedné velké finanční skupiny. Promluvil o tom v rozhovoru pro Forum24.cz.

Zločinná Čína. Vydírá někdo Zemana? Marek Hilšer udeřil na Hrad a Kellnera
Foto: Vít Hassan
Popisek: Marek Hilšer

Prezident Zeman je podle Hilšera politik, který spíše než pro veřejný zájem pracuje pro zájmy finančních skupin. „A jednou z nich je právě i PPF pana Kellnera. Můžeme vzpomenout třeba státní návštěvu Číny, ze které se vracel jeho soukromým tryskáčem. To si prostě prezident, který by měl v otázkách zahraniční politiky hájit zájem státu, nikoli úzce vybraných podnikatelů, nemůže dovolit. Ale to by konec konců mělo platit i v politice domácí,“ poznamenal Hilšer s tím, že si Zeman místo zájmů veřejnosti vybral potřeby velké finanční skupiny, jež potřebuje mít za každou cenu otevřené dveře k čínské komunistické elitě totalitního státu.

„Jak si jinak vysvětlovat prezidentova cynická slova, že bychom se v Číně, kde zavírají statisíce lidí do převýchovných lágrů, mohli učit stabilizovat společnost?“ dodal a zkritizoval mimo jiné tu skutečnost, že prezident téměř nenavštěvuje západní demokratické země. 

 

„Je zřejmé, že Kellnerovo PPF má zájem na nerušeném byznysu půjčkové společnosti HomeCredit v Číně, a také mu jde o prosazení levného hardwaru čínské společnosti Huawei pro naše strategické mobilní sítě. V tom tkví společný zájem Kellnerova byznysu a čínského zločinného režimu,“ dodal Hilšer se slovy, že prezident Zeman slouží jako politická figura otevírající dveře. Čína je dle názoru senátora agresivní velmoc. 

V závěru rozhovoru se pak Hilšer vyjádřil také k mocenskému paktu Zeman–Babiš. „Je zřejmé, že to není spojenectví na základě snahy prosazovat ideály a hodnoty. Je to sňatek z rozumu, kterému velí pragmatický zájem. Když si vezmeme výroky Miloše Zemana z roku 2011 o Andreji Babišovi, kdy se o něm de facto vyjadřoval jako o lumpovi, kterému nelze věřit, a později, když se stal prezidentem, zcela otočil a chválil ho jako výborného premiéra. Tyhle názorové veletoče mě ale u prezidenta ani moc nepřekvapují, často měnil názor jako cynický pragmatik,“ uvedl Hilšer.

Původní text ZDE

Kolem prezidenta se pak podle jeho slov objevují zvláštní kumpáni. „Jako jeho poradce Martin Nejedlý navázaný na Rusko nebo podivný podnikatel-kancléř Vratislav Mynář, kterému se ani nepodařilo získat bezpečnostní prověrku. No a proč asi? Obecně řečeno, je tam asi nějaký problém, a tak může být taky lehce vydíratelný,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…