Zpravodajci pro Nagyovou hledali štěnice, píše server

28.05.2014 18:12

Někdejší ředitelka kabinetu premiéra Jana Nečasová (dříve Nagyová) si prý od vojenských zpravodajců dvakrát nechala zkontrolovat, jestli nemá ve svém bytě odposlech. Kontroly museli zpravodajci provést také ve dvou hotelových pokojích před konáním kongresu ODS v Brně a jednou v Kramářově vile. Žádné štěnice nebyly při prohlídkách nalezeny. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz.

Zpravodajci pro Nagyovou hledali štěnice, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Takto Janu Nagyovou v červnu 2013 předváděli policisté

Zpravodajci museli podle serveru pro Nečasovou udělat čtyři prohlídky v období mezi roky 2012 a 2013. Šéf Vojenského zpravodajství Rostislav Pilc při výslechu na policii uvedl, že takové využívání zpravodajců není možné. Vyšetřovatelé za to zatím podle Aktuálně.cz nikoho neobvinili, protože k prohlídkám soukromých prostor nepotřebovali souhlas ministra obrany. Žalobci totiž dospěli k závěru, že se nestal trestný čin.

Za trestný čin v kauze Nagyová naopak žalobci považují případ údajného zneužití Vojenského zpravodajství, které se týká sledování bývalé manželky expremiéra Petra Nečase. Olomoucké státní zastupitelství v nejbližší době chystá podání obžaloby v této části kauzy.

Případ loni vedl k pádu Nečasovy vlády. Spolu s Nečasovou je obviněno i několik bývalých zpravodajců. Stíháni jsou bývalí šéfové Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník a Milan Kovanda a pracovník tajné služby Jan Pohůnek. Podle policie a státního zastupitelství ale sledování Nečasovy manželky zosnovala a usměrňovala právě Nagyová. Zpravodajci se hájí tím, že nešlo o sledování, ale o obranu proti sledování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…