Způsob i okolnosti jmenování Červíčka jsou nešťastné, míní policejní odborář

29.08.2012 17:19

Odvolaného policejního prezidenta Petra Lessyho podporovali mimo jiné policejní odboráři. Unie bezpečnostních složek (UBS) ministerstva vnitra už proto svolala ve středu večer do Prahy celorepublikový výbor. Informuje deník Právo na svém webu.

Způsob i okolnosti jmenování Červíčka jsou nešťastné, míní policejní odborář
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Policejní odborář Zdeněk Buřič v pořadu Hyde park

Předseda UBS Zdeněk Buřič míní, že obvinění Lessyho bylo připravené. S dalším komentářem ale vystoupí až po jednání policejních odborů.

Na valné hromadě odborů se rozhodne, co bude dál. Možná přijdou demonstrace

„Svoláni jsou všichni předsedové základních organizací unie a na této - de facto valné hromadě - se rozhodne, co dál,“ podotkl Buřič v rozhovoru pro Právo. Podle něj se může stát řada věcí. Odbory se k ničemu nemusí odhodlat, ale nejsou vyloučeny ani radikální kroky.

Buřiče osobně zaskočila rychlost, se kterou ministr vnitra jednal poté, co byla vznesena obvinění proti Petru Lessymu. Jindy se podle něj postupuje jinak: „Reakce, a to i na trestní stíhání, bývá otázkou několika týdnů,“ míní Buřič.

Způsob jmenování Červíčka je nešťastný

Ve čtvrtek také dojde ke schůzi mezi ním a novým policejním prezidentem Martinem Červíčkem. „K jeho osobě nemohu říct ze zkušenosti nic negativního. Ale samozřejmě ten jeho způsob jmenování do funkce a ty okolnosti se mi zdají trochu nešťastné,“ řekl Buřič deníku Právo.

UBS v červenci uspořádala petiční akci s cílem podpořit Lessyho, který měl spor s Kubicem a s ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) kvůli telefonátu ohledně vyšetřování nákupu vojenských letounů CASA.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…