Blok proti islamizaci: Otevřený dopis Vládě ČR

29.06.2017 12:05

Členové BPI předali vládě otevřený dopis a zazpívali píseň , která jasně vystihuje, co nechceme.

Blok proti islamizaci: Otevřený dopis Vládě ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražská demonstrace proti islamizaci Chceme bezpečnou zemi. Pořádal Úsvit s Blokem proti islamizaci

Tradiční oslovení – vážená vládo, nám nějak nejde do pera. Tyto řádky jsou za všechny členy BPi a hlavně za všechny občany, kteří se kriticky vyjadřují k vaší činnosti – nečinnosti a to nejen k nesplněným slibům jako jsou např. církevní restituce nebo výrazná podpora rodin s dětmi a další, ale hlavně k nedostatečným krokům v otázce bezpečnosti; konkrétně k legitimitě islámu v ČR, potažmo v celé Evropě.

Jak vyplynulo z uvedené písně, kterou vám BPi věnovalo v živé produkci před Strakovkou a ve které byla vaše nečinnost jen heslovitě naznačena, nejsou úplně nejaktuálnější odmítnuté kvóty z EU, což je jistě dobrý počin (který však nemá jinou rozumnou alternativu), ale je to vztah státu k islámu a k jejich nositelům. Právně podložená odpověď by řešila otázky jak silně aktuální, tak i dlouhodobé.

1) Zcela bez kontroly se totiž v ČR pohybují legální i nelegální muslimští migranti z Rakouska, ale především z Německa, u nichž, pro zcela nepochopitelné selhání německé důkladnosti, není zřejmé jejich názorové zaměření v otázce víry. Při skutečnosti, že se v Německu ztratilo z evidence více jak 350 známých radikálů, je tento stav více než alarmující. Vaše vyjádření? Žádné!

2) V této souvislosti je rovněž velmi postrádáno vaše vyjádření přímo německé straně, k jejímu pojetí přijímání vesměs muslimských migrantů. Bez jakékoli porady v rámci EU otevřeli ústy Angely Merkel hranice a tímto aktem, který probíhal mnohdy bez jakékoli kontroly, ohrozili nejen vlastní zemi, ale celý schengenský prostor včetně ČR. Kde je vaše ostrá nóta k tak nebezpečnému sousedovi?

3) Celý problém v rámci Evropy je v neřešení vztahu k islámské ideologii dle evropského práva; u nás konkrétně dle zák. 3/2002 sb. § 5. Je nespočet příkladů ze západních států, kdy je flagrantně porušováno platné právo. S ohledem na mnohde potlačované pokusy o diskusi na toto téma v záp. státech, je historická výzva nejen vám, ale celé V4 tuto neřešenou materii zvednout. Vaše mlčení, konkrétně v osobě ministra Hermana, však dává prostor k tomu, že budeme vývoj západních států pravděpodobně kopírovat a žádné nálepkování výsledek nezmění.

Vyzýváme vás proto, naše dosavadní vládo, k urychlené nápravě těchto neřešených otázek. M.j. otevření tohoto tématu a váš postoj  bude důležitý v tak závažném problému, jako je zdůvodnění nepřijetí kvót nebo případné setrvání nebo vystoupení z EU. Evropská hospodářská spolupráce a všechny svobody, které ji zdárně usnadňují, jsou jistě vítané, ale ne za jakoukoli cenu; v tomto případě je nepřijatelnou cenou ohrožení bezpečnosti občanů!

S pozdravem
                                                                                                    
Jana Borkovcová                                                                                                                                                                              
předsedkyně BPi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.