Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Dvojí zdanění? Co na to naše Ústava?

05.02.2024 9:44 | Glosa

Člověk celý život pracuje, šetří peníze na základní majetek - dům, byt, zahrádka, chata. A to všechno získá jen a pouze za zdaněné peníze ze své práce. I ze zděděného majetku platíme daně také, i když naší předkové, nebo kdokoliv z příbuzenstva, také vytvořil majetek ze zdaněných peněz.

Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Dvojí zdanění? Co na to naše Ústava?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Byli jsme na Územním pracovišti finančního úřadu pro Prahu 5

Jak Havlem, tak prvními volbami po sametové revoluci, bylo proklamováno, že majetek po předcích se v žádném případě nebude zdaňovat. Ale najednou naše současné vlády toto všechno zapomínají. Uplatňuje se dvojité zdanění, které začalo Kalouskovou super hrubou mzdou za vlády Nečase. A všichni k těmto nehoráznostem mlčíme!

Jsme opravdu stádo poslušných ovcí, které snesou jakékoliv příkoří? Nechová se vláda arogantně k nám občanům i tím, že zvyšuje daně ze základního majetku? Neměly by se naše vláda, senát i parlament, zamyslet nad tím, jak správně ekonomicky vést stát, a nechovat se jako Koukolíkovy deprivánti, kteří se jen snaží vyždímat co nejvíce z každého občana? Neměli by jak vláda, tak i parlament a senát dostávat jenom státní průměrný plat po celý rok, a až v případě, kdy HDP bude vyšší než 2%, dostávat koncem roku přiměřené prémie? A neměli by, v případě své neschopnost, odstoupit? Neměla by se jejich práce, především přijímáním nových zákonů, obrážet i v jejich peněženkách? To znamená, že by také ihned pocítili veškeré inflační, a tedy i cenové, výkyvy. V případě uplatnění tohoto systému, by se asi jen tak každý do funkcí nehnal.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.

Miroslav Josef Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.