Daniel Truxa: Dlouhý nos Davida Ratha

05.09.2011 14:00

Člověku z toho jde hlava kolem. Totiž z toho, co všechno si David Rath dovolí, a co všechno mu projde.

Daniel Truxa: Dlouhý nos Davida Ratha
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Naposledy teď, kdy přišla na přetřes Krajská nemocnice Středočeského kraje, příspěvková organizace. Podle rozhodnutí nejvyššího soudu takovou organizaci kraj vůbec zřídit nemohl. Když se opozice dožadovala jejího zrušení, hejtman s klidem opáčil, že neví, co by měl rušit, když podle soudu vlastně organizace nikdy neexistovala. Na první pohled by to mohlo působit jako úsměvná historka, stavící se na roveň veselým příhodám z Kocourkova.

Ovšem jen do té doby, než si uvědomíme, že touto organizací za dva roky jejího působení de facto ‚na černo‘ proteklo zhruba čtyřicet milionů z krajského rozpočtu. Že do ní plynuly další peníze z krajských oblastních nemocnic. Že zde jejích osm zaměstnanců pobíralo po dva roky platy, které určitě nejsou na úrovni životního minima. A že se jedná o peníze původně určené na léčbu pacientů.

Takže Davide Rathe, kdo ty peníze vrátí? Dva roky jsi posílal veřejné peníze do organizace, která, jak nyní říkáš, vlastně neexistovala. To je hodně na zamyšlení. Možná i na to, aby někdo, kdo má tyhle věci na starosti, začal nejen přemýšlet a kroutit nad tím hlavou, ale také konat. Protože jinak se můžeme brzo dočkat další reprízy. Je jedno, jestli to bude krajem zřízený Centrální úřad pro ovládání včelstev ve Středočeském kraji nebo třeba Gymnásium MUDr. Davida Ratha v Hostivici. Výsledek bude pro nás, daňové poplatníky, stejný. Dlouhý nos a peníze fuč.

Daniel Truxa
předseda o. s. Kraj bez Ratha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

13:57 Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

Čínský prezident Xi se po několika letech vydal na návštěvu Francie. Oplatil tak nedávnou návštěvu f…