Daniel Truxa: Nehoráznost vedení kraje v případu M. Semeráda dosáhla vrcholu

09.08.2012 19:51

Hejtmanka Moravčíková včera oznámila, že se dohodla s bruselským zástupcem Středočeského kraje Markem Semerádem na ukončení smlouvy ke 12. říjnu 2012. Budou tedy držet dotyčného na lukrativním místečku, kde pobírá devadesát tisíc měsíčně za nic, do posledního okamžiku, kdy to je možné, tedy až do doby zveřejnění výsledků krajských voleb. Nedá se totiž očekávat, že by nové krajské vedení takové bezprecedentní rozdávání z krajských peněz i nadále trpělo, pokud se ovšem k veslu nevrátí stejná parta. Pak by bylo možné vše.

Daniel Truxa: Nehoráznost vedení kraje v případu M. Semeráda dosáhla vrcholu
Foto: hns
Popisek: Hejtmanka středočeského kraje Zuzana Moravčíková

Co je ovšem vrcholem nehoráznosti je skutečnost, že Marek Semerád na rozloučenou ještě obdrží pěkný dárek v podobě tříměsíčního odstupného, přeloženo do českého jazyka, dalších 270 000 korun. Je to jen dalším důkazem toho, že se jedná o typický švarcsystém, protože jaké odstupné by se mělo vyplácet pro firmu, se kterou rozvazuji smluvní vztah? Zejména když jsou pochybnosti o práci, kterou měla odvádět a firma ji není schopna doložit? A když sama Moravčíková odůvodnila odstoupení od smlouvy tím, že nebyla právně v pořádku? Pak bych tedy spíše očekával žalobu a vymáhání  neoprávněného obohacení krajskými penězi zpět.

Kromě toho se úplně pozapomnělo na fakt, že se zde zřejmě jedná o porušení zákona o veřejných zakázkách, protože firma pana Semeráda získala téměř čtyři miliony z krajských peněz, aniž by bylo na tuto zakázku vyhlášeno výběrové řízení. Typičtější příklad porušení tohoto zákona snad ani nemůže nastat, přesto se nad tím nikdo nepozastavuje a nikdo nepodává trestní oznámení nebo alespoň podnět k šetření na Úřad na ochranu hospodářské soutěže.

Počínání krajského vedení je v tomto případě výsměchem všem Středočechům a svědčí o tom, do jaké míry systém "dojení" krajského rozpočtu ve prospěch vlivných členů strany a stranické pokladny berou sociální demokraté ve středních Čechách za samozřejmý. Tak samozřejmý, že si peníze z veřejných rozpočtů rozdávají v pravé poledne a ani se nestydí.

Daniel Truxa
předseda o. s. Kraj bez Ratha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Dopis předsedovi vlády

15:48 Milan Knížák: Dopis předsedovi vlády

Dopis Milana Knížáka předsedovi vlády Petru Fialovi.