Exsenátor Vladimír Dryml: Nemocnice nesouhlasí s odbory

18.02.2016 11:52

Česko-německá horská nemocnice Krkonoše, s.r.o. ve Vrchlabí považuje snahu odborů o diktování výše mezd v soukromých nemocnicích za nebezpečný a nezodpovědný experiment spojený s možným úmyslným porušováním Ústavy ČR.

Exsenátor Vladimír Dryml: Nemocnice nesouhlasí s odbory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

Soukromé nemocnice na rozdíl od krajských a státních nemocnic přitom nedostávají každoročně podivné provozní dotace na krytí dluhů ve výši stovek miliónů Kč ročně a jsou omezeny v přístupu k evropským dotacím na nákup přístrojů.

Rozdílné úhrady od zdravotních pojišťoven za stejné výkony pro soukromé a fakultní nemocnice odboráře také neznepokojují. Místo odstranění diskriminace, špatného hospodaření managmentu některých nemocnic a změny v systému vzdělávání, útočí populisticky na soukromé nemocnice.

Příkladem podivného hospodaření krajských nemocnic v ČR je Královéhradecký holding, kde kraj vedený ČSSD každý rok dotuje podivně hospodařící nemocnice - akciové společnosti - stovkami milionů korun ročně. Nemocnice jsou přitom stále v celkové ztrátě.

Soukromou nemocnici ve Vrchlabí Královéhradecký kraj do systému krajského zdravotnictví nezařadil, protože hospodaří bez dluhů, splňuje personální obsazení (11 měsíců byla kontrolována krajem) a je moderně vybavena.

Autor je ředitel Česko-německé horské nemocnice Krkonoše s.r.o. a bývalý senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

P. C. Roberts: Washington se snaží svrhnout vládu Gruzie a otevřít druhou frontu proti Rusku

11:34 P. C. Roberts: Washington se snaží svrhnout vládu Gruzie a otevřít druhou frontu proti Rusku

Tvrdí to gruzínské vládní kruhy. Takže je to přesně tak, jak jsem předpovídal, a Putinova neschopnos…