František Dostál: To je nápad

03.09.2016 18:31

Škoda, že mi do mysli nepřilétl již dřív. Impulsem k němu byla žaloba čtyř lidí, kteří si z vlastní vůle vyrazili do nepříliš bezpečné země, kde byli nakonec uvězněni.

František Dostál: To je nápad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Je mi líto, že si tam v nepříjemných podmínkách museli odsedět asi 200 dní, než je stát jistou nevýhodnou výměnou za jiného člověka posedávajícího u nás v arestu vyměnil. Nyní tedy tito čtyři lidé žádají po státu odškodnění ve výši 40 milionů za to, že naše tajné služby mohly jejich zajetí zabránit.

Ten můj nápad je podobně podivný. Neměli bychom také zažalovat stát za to, že jsme v roce 1939 nebyli uchráněni před německou okupací a v roce 1968 před sovětskou? A kolik milionů požadovat? Honba za mamonem nám začala být vlastní?

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.