František Štván: Hejtmane Bubeníčku, tudy ne

26.11.2012 13:32

Takto krajem, kde zítra znamená už dnes, nebudeme!

František Štván: Hejtmane Bubeníčku, tudy ne
Foto: ČT
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

První polistopadový hejtman za KSČM Bubeníček je přesvědčený, že svým předvolebním slibům o úsporách učinil za dost, když oproti předešlému vládnutí ČSSD Ústeckému kraji snížil počet uvolněných (čti nadstandardně placených) zastupitelů z 15 na 13. Co je velký skok pro něho, to je malý krok pro mne, neboť dokonce i v předminulém období za krajského vládnutí ODS měl kraj jen 10 uvolněných zastupitelů.

Aniž bych znal výsledky nějakých sociologických průzkumů, tak si troufnu tvrdit, že povolebním cílem levicových voličů, tedy i mne, bylo ve zbytečných výdajích, mezi které lze počítat i přehnaný počet uvolněných předsedů výborů, pravici porazit. Opravdu neznám časové vytížení uvolněných krajských funkcionářů. Např. Finanční výbor u mne svým důležitým názvem vyvolává pocit, že ho lze zvládnou jen s vysokým časovým nasazením. Můj pocit bere za své v okamžiku, když si srovnám dvě skutečnosti. Minulé volební období mu vládl uvolněný předseda, zastupitel Fiala, ale dnes mu předsedá neuvolněný Ing. Novák z KSČM. Je to snad proto, že Finanční výbor bude mít méně práce? Nebo proto, že Ing. Novák má podle obchodního rejstříku tolik podnikatelských a zastupitelských aktivit, že je pro něj časově nenáročná funkce předsedy Finančního výboru jen takovým vedlejšákem, který mu nestojí za to, aby byl podezříván, že za peníze kraje stíhá i své privátní a komunální aktivity? Kdyby být uvolněným předsedou neodmítl, tak by uvolněných zastupitelů bylo 14.

Neboť má kritika směřuje na KSČM, tak si jí v duchu, byť socialistické, tak přesto logické hlášky "když kritiku, tak konstruktivní" dovolím předložit své řešení:

Zvedl bych počet uvolněných náměstků na čtyři, mezi ně bych rozdělil jednotlivé činnosti uvolněných radních kraje s tím, že mají k ruce odborné útvary (odbory krajského úřadu) a ostatním vítězům volebního klání bych přidělil skromně placené, tedy více méně čestné, neuvolněné funkce předsedů jednotlivých výborů. Tečka.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Keller: Jak to ten Fiala vlastně myslel?

10:14 Jan Keller: Jak to ten Fiala vlastně myslel?

Český premiér v jednom ze svých posledních rozhovorů zaujal výrokem: „Jsme předurčeni k tomu dovládn…