František Štván: Když se dva policajti perou, třetí opět nebude mít důvod se smát

05.12.2013 11:03

Nikdo snad nepochybuje o tom, že boj ministra vnitra Martina Peciny za navrácení Petra Lessyho do policejní prezidentské funkce a boj stávajícího policejního prezidenta Martina Červíčka, aby ve funkci zůstal, není nic jiného, než politický boj o moc nad Policií ČR. V rámci objektivity si troufnu tvrdit, že jakékoliv personální změny na vrcholných místech policie vždy probíhaly ze stejných pohnutek.

František Štván: Když se dva policajti perou, třetí opět nebude mít důvod se smát
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

Na tomto přístupu nemusí být obecně nic špatného, neboť někteří politici mohou mít chuť zametat zištné přešlapy kamarádů - šibalů pod koberec a jiní naopak mohou mít chuť pod ním pořádně, na principu padni komu padni, uklidit. Možná budu považován za mimořádného naivu, když se vytasím s argumentem, že by na personálních změnách v silových rezortech státu měl v prvé řadě vydělat řadový občan, neboť realita je taková, že životně důležité zájmy řadového občana jsou maximálně připomínány v předvolebním kvasu. Přesto na svém argumentu trvám, neboť fakt, že je skutečnost jiná, neznamená, že by zájmy nás řadových občanů neměly být přednostně ošetřeny.

Ale zpět ke kauze Lessy - Červíček.  Stačí si odpovědět na jednoduchou otázku. Cítili jste se bezpečněji za Lessyho nebo za Červíčka? Má odpověď by byla asi taková: Jako občan bez osobní ochranky, kterému je souzeno konzumovat plody legislativní a represivní pasivity politických a silových orgánů, jsem přesvědčen, že jak za Lessyho, tak za Červíčka jsem se cítil stejně nejistě. Zkrátka a dobře. Když se dva perou, ač opět zdůrazňuji, že je to ve skutečnosti hromadná mocensko-politická rvačka o moc nad Policií ČR, tak se třetí, tedy řadový občan, stejně neměl a nebude mít důvod smát.

Policii ČR sice máme, zažitou úctu k dodržování toho, co je psáno a tedy i dáno, která se pod kůži civilizovaných občanů dostává je díky nepřetržité POZITIVNÍ přítomnosti represivních složek, což v žádném případě neznamená, že volám po policejním státu, ale jiná šance jak z naší vlasti udělat Okamurovo Švýcarsko opravdu neexistuje, bohužel nemáme.

Proto mi jsou Lessy, Červíček včetně Peciny ukradení, neboť ani jednomu z nich nevadí, že jsme beztrestně okrádáni o veřejné peníze, o nárok na veřejný pořádek, o pocit bezpečí a lidskou důstojnost. Opak, který by mne usvědčoval ze lži, nepochybně vypadá jinak...

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…