František Štván: Neudeřil se prezident Zeman i do jiné části těla?

04.12.2013 21:31

Tuto otázku jsem si položil po přečtení informace, že se rozhodl nejmenovat za ČSSD zvoleného a ČSSD vybraného poslance Zaorálka na post ministra zahraničí. Důvody údajně spočívají v jeho sloní (mstivé?) paměti, na to co bylo příčinou jeho nezvolení prezidentem v roce 2003.

František Štván: Neudeřil se prezident Zeman i do jiné části těla?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Zaorálek je prý jedním ze zrádců, kteří ho nevolili a proto si prý u Zemana neškrtne. V této souvislosti pokládám za důležité připomenout, že se tehdy J. Rusnok - Zemanem nedávno do funkce premiéra jmenovaný - v rozporu s oficiální linií ČSSD vyjádřil, že bude v prezidentské volbě místo Zemana podporovat V. Klause. Proto jsem si po jeho jmenování premiérem myslel, že se Zeman bude chovat tak, jak sliboval. Tedy jako státník, potažmo demokrat, potažmo politický profesionál v tom nejlepším slova smyslu.

Stále  se zatím domnívám, že by se tak mohl chovat i dnes, kdyby se na nočním urologickém výletu, aniž by si to uvědomil, neuhodil i do části těla, která je pro výkon prezidentské funkce důležitější, než oficiálně zraněné koleno. Budu upřímný, tato varianta by pro mne byla přijatelnější než představa, že si Rusnok svoji zradu u Zemana vykoupil ekvivalentem Jidášových třiceti stříbrných. Tedy tím, že Zemanovi vyklopil, kdo další z ČSSD ho nechtěl za prezidenta.

Zkrátka a dobře. Nejeden poúrazový stav hlavy dává naději, že by se hospitalizovaný mohl opět chovat tak jak se sluší a patří. Pokud však Zemanův aktuální politický šprajc, dát přes Zaorálka Sobotkovi a ČSSD pořádnou čočku, není následkem přechodné zdravotní indispozice, ale výsledkem jemu vrozeného niterného nutkání tahat nitkami tak, aby zde  sobecky vytvořil politický svět jen k obrazu svému, pak dolních deset miliónů nečeká nic dobrého. Dál se bude vládnout a politikařit jen v zájmu úzké skupiny vyvolených, byť se nevyléčitelní optimisté Okamurova střihu mohou utěšovat faktem, že se tak děje díky přímé demokracii, aplikované volbou prezidenta.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.