František Štván: Pane hejtmane Bubeníčku...

10.07.2013 12:05

Vážený pane hejtmane Ústeckého kraje Bubeníčku, naprosto upřímně Vás lituji, neboť po přírodní povodni dnes zatěžuje vedení Ústeckého kraje i povodeň v podobě trestního stíhání jeho zastupitelů.

František Štván: Pane hejtmane Bubeníčku...
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Že jste se ctí čelil povodni přírodní, o tom snad nikdo nepochybuje. Jak se v roli hejtmana postavíte k té trestně právní, neboť Vás "nutí" ve vedení kraje spolupracovat s lidmi, které Policie ČR činí trestně právně odpovědné za údajně předražený nákup zdravotnické techniky, ale i za údajně nevýhodný prodej městského majetku v Mostě, v tuhle chvíli nevím.

Například za předražený nákup zdravotní techniky je mimo jiných stíhán i současný zastupitel ÚK a ekonomický náměstek KZ a.s. pan Fiala (ODS). Za nevýhodný prodej městského majetku Jiří Novák (KSČM), který je nejen zastupitelem ÚK, ale i předsedou (!!!) jeho finančního výboru. Jistě si uvědomujete, že obzvlášť stíhání Vašeho soudruha Vás staví do prekérní pozice, neboť na vládní úrovní Váš stranický předseda Filip považuje stíhání lidí kolem Nečase za jasný důkaz, že jeho vláda nemá právo vládnout. Na druhou stranu i tato nepříjemná situace má svá pozitiva. 

Ukazuje, že byl odpovědnosti za předražený nákup zdravotnické techniky zbaven bývalý zastupitel ÚK za ČSSD a předseda KZ a.s. Petr Benda, který je dnes členem LEV 21, neboť to byli Vaši dnešní nejbližší spolupracovníci z řad ČSSD Vaňhová, Fišera, kteří cílené pomluvy využili k jedinému cíli, aby ve vedení ÚK mohli nerušeně spolupracovat i s lidmi, které dnes policie stíhá.

Jsem si samozřejmě vědom základní skutečnosti, že je ÚK i v personálních otázkách veden na základě většinových rozhodnutí. To by Vám podle mne nemělo bránit, aby jste vyjádřil své osobní zklamání z možného kriminálního poklesku podezřelých a omluvu těm, kteří byli Vašimi nejbližšími spolupracovníky z vedení ÚK neprávem obviňováni.

Můžete namítnout, že do minulých vnitrostranických šarvátek nehodláte zasahovat. Pak se ale zbavíte možnosti ukázat občanům ÚK, že ve vedení kraje sedí člověk, který není otrokem politických nechutností, ale člověk, který především za vším vidí člověka, neboť lidé mají z politiky mnohdy oprávněný pocit, že je tomu právě opačně.

Držím Vám k vykročení správným směrem palce. Zkrátka a dobře. Nenechte se odradit, že např. zastupitelka ÚK a senátorka Alena Dernerová (Severočeši.cz), která díky kritice nákupu údajně předražených zdravotnických přístrojů získala za občanskou statečnost cenu nejen od Charty 77 ale i Lékařského odborového svazu a České lékařské komory, na dnešní situaci čestně (statečně) nereaguje, ačkoliv i ona měla o viníkovi jasno. Jestli má čest, tak ocenění minimálně Chartě 77 vrátí, neboť Charta 77 měla s účelovým obviňováním v zájmu politického profitu mimořádně špatné zkušenosti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

15:49 Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

Pondělní glosa Jiřího Weigla