Helena Siwková: Tak už máme, co jsme chtěli aneb volby na Vysočině

12.10.2016 9:00

Volby skončily je dobojováno. Bohužel se stalo to, co nám demokracie umožňuje. Menšina rozhodla o většině a oranžová barva téměř zmizela z politické mapy republiky. ČSSD se udržela pouze ve dvou krajích a jedním z nich je Kraj Vysočina.

Helena Siwková: Tak už máme, co jsme chtěli aneb volby na Vysočině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna, ilustrační foto

Naše milovaná Vysočina, která tak zoufale potřebuje změnu, doplatila na nezájem voličů o krajské volby a o nejpalčivější problém, který nás trápí. Odchod mladých lidí. Starší lidé jsou více konzervativní a tak proč by nevolili stranu, která jim přidala dvě stovky k důchodu, nebo na území kraje buduje domy s pečovatelskou službou.

A co tedy bude dál? Slovy našeho staronového pana hejtmana Jiřího Běhounka  - ČSSD: „Co je staré a funguje, je dobré a není třeba to měnit, pouze rozvíjet.“

Zahrajeme-li si na věštce:

1/ Integrovaného systému dopravy se nedočkáme, protože podle slov hejtmana, je v našich podmínkách jeho zřízení velmi složité.

2/ V okresních nemocnicích se nadále budou snižovat počty lůžek a omezovat finanční prostředky na provoz.

3/ Nesmyslně se budou formou stipendií podporovat studenti technických oborů, kteří po ukončení školy odejdou z regionu za lépe placenou prací.

4/ V montovnách se mzda zvýší až na sedmnáct tisíc korun, které budou agenturním pracovníkům z Balkánu zcela stačit.

A v co můžeme doufat? Že lidé, kteří od nás odešli do velkých měst za lepším životem, si zde zakoupí alespoň chalupu, aby si užili čerstvého vzduchu, nových cyklostezek a obcím zaplatili za svoz komunálního odpadu.

Budeme-li ve své předpovědi hodně skeptičtí, tak za rok po parlamentních volbách, až Parlament ČR ovládne ANO, dříve "pomýlení" socialisté z Vysočiny převléknou kabáty a pojedou dále.

Věštíme z křišťálové koule, takže možná nám pomůže některý z předvolebních nápadů našich kandidátů. Velmi reálně se jeví rychlodráha vedoucí přes Vysočinu se zastávkou mezi Humpolcem a Jihlavou. Nejlépe Berlín – Budapešť, zastávka Větrný Jeníkov. A takových skvostů bylo v předvolebních debatách více.

Nečeká nás nic nového jen handrkování měst s krajem, proti jehož aroganci již některé obce sepsaly rezoluci.

Vysočina je specifický kousek naší země, který má velký potenciál a zasloužila by si, aby ho už konečně někdo objevil. Doufejme, snad po příštích krajských volbách.

Pozn: Autorka není členem žádné politické strany a ve volbách nekandidovala.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.