Jan Urbach: Čtyři procenta Hollanda

27.10.2016 12:25

Žádný francouzský prezident neměl tak nízkou podporu občanů, jakou má dnes socialistický prezident Francois Hollande. Podle průzkumu Ipsos/Cevipof pro list „Le Monde” jeho činnost hodnotí kladně už pouhá čtyři procenta Francouzů. Velmi spokojeno s jeho prezidentským působením je potom pouhé jedno procento.

Jan Urbach: Čtyři procenta Hollanda
Foto: archív autora
Popisek: Hollande

V listopadu loňského roku se na činnost Hollanda dívalo pozitivně ještě dvanáct procent Francouzů, na osm procent pokleslo po atentátech v Paříži a Nice. Na počátku října vyvolala šok kniha 61 prezidentských rozhovorů s novináři „Le Monde”. Hollande zde například říká, že „žena, která dnes má zahalenou tvář, je Marianne zítřka“. Pro kritiky je to ovšem jen jedna z „blbostí“, které Hollande ve svých vyjádřeních motá. Neinteligentní, tragické - zní nejčastější hodnocení.

Navíc Francouzům vadí, že prezident se věnuje udělování hloupých rozhovorů, je zahleděný do sebe a nepracuje pro republiku. List "Le Figaro" napsal, že poslední průzkum ukázal ne neschopnost Hollanda v prezidentských volbách v příštím roce vůbec postoupit do druhého kola. Vedle kandidátů pravice by utržil porážku také od levicového Jeana-Luca Mélenchona. Hlouběji už F. Hollande padnout nemůže a do nicoty sebou bohužel strhává i francouzské socialisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

16:59 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 353. Jak ulovit štiku dlouhou jako stehno antické bohyně

Petr Žantovský ve svém pravidelném „Jak jsem potkal knihy“ tentokrát vybral pro májové čtení báseň o…