Jan Urbach: Teroristé se z Turecka přesouvají do Sýrie

19.02.2016 7:35

Skupina asi tří stovek teroristů a nákladní vozy s municí, které přijely z území Turecka, podnikly pokus probojovat se k syrskému městu Tell Rifaat na severu oblasti Aleppo. Většina z nich byla zlikvidována leteckým útokem, uvádí na svých stránkách agentura Sputnik. Syrský zdroj připouští, že část teroristů se ovšem do města mohla dostat.

Jan Urbach: Teroristé se z Turecka přesouvají do Sýrie
Foto: M.Kutilová
Popisek: Na hranicích s IS

Před několika dny osvobodili příslušníci kurdských sil sebeobrany město Minnah a stejnojmennou leteckou základnu a odřízli tak zásobovací trasu teroristů z pohraničního města Aazazu do Tell Rifaatu.

Dva kilometry jižně od Tell Rifaatu svádí syrská armáda zuřivé boje s teroristy. Turecké dělostřelectvo za posledních několik dní mnohokrát ostřelovalo pozice bojovníků kurdských sil sebeobrany na severu Aleppa v Minnahu, Afrinu a řadě vesnic. Ankara tak poskytuje faktickou vojenskou podporu teroristickým bandám. Kurdové a syrští domobranci také podotýkají, že z tureckého území pronikají ozbrojení bojovníci s terénními vozidly vybavenými kulomety pohraničním přechodem Bab al-Hava.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla