Jan Ziegler: Je to hrozné vůči seniorům, ale komunističtí zločinci byli horší

11.11.2013 21:22

Redaktorka MF DNES Lenka Petrášová napsala pěkný, i když smutný článek o tom, jak nějací gauneři okrádají staré lidi o jejich domy. Sepíšou s nimi smlouvu o krátkodobé peněžní půjčce a do zástavy si vezmou dům. Starý člověk na půjčku zapomene a pak čelí exekuci. To je sice strašné, jenomže když se člověk zamyslí, tak za komunistů lidem kradl domy přímo stát a to bylo daleko horší.

Jan Ziegler: Je to hrozné vůči seniorům, ale komunističtí zločinci byli horší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodci v parku

Darebáci, co takovým způsobem okrádají staré lidi, by zasloužili nejen vězení, ale také pořádný nářez. V takových případech si říkám, je škoda, že fyzické tresty typu výprask holí nebo bejkovcem již současný trestní zákoník nezná. Je potřeba varovat všechny staré lidi před takovými praktikami, nic nepodepisovat, půjčky nebrat a zavolat policii.

I když se ale dějí takové věci, tak za komunistů to bylo mnohem horší, tam byl v roli gaunerů přímo stát. V praxi jeho zločinné praktiky vypadaly asi takto. Do baráku k Vám přišli policisté (tehdy nazývání esenbáci podle zkratky SNB – Sbor národní bezpečnosti) v čele s nějakým komunistickým papalášem a rozkázali, „máte dvě hodiny na to, abyste se z tohoto domu vystěhovali.“ Důvody byly jednoduché, sice jste byli jenom malým sedlákem s rodinou a deseti hektary polí, ale soudruzi chtěli Váš statek a tak z Vás udělali kulaka, statek ukradli a vystěhovali i s rodinou s malými dětmi do nějaké díry v pohraničí, kde i třeba šest lidí muselo žít v tmavé studené místnosti bez vody a veškerého příslušenství, která se navíc v zimě nedala vytopit.

A proti současnosti, kdy se proti lumpům můžete veřejně bránit a upozorňovat na ně v médiích, jste dřív nemohli dělat nic. Odvážná dáma natočila skrytou kamerou hnusné praktiky firem na předváděcích akcích pro seniory, vznikl dokumentární film Šmejdi a tito podvodníci mají utrum.

Kdežto když Vás okradli komunisté, tak jste se nemohli dělat nic, neexistovala pro oběti státního zločinu žádná obrana. Svobodná média neexistovala, a noviny, časopisy, rozhlas a později televize komunistický teror chválily. Ano, socialistické Československo vedené komunisty bylo jednou velkou bandou organizovaného zločinu, která vraždila, loupila a okrádala lidi.

Proto lze těžko pochopit morální zrůdy, které sice dnešní okrádání seniorů hlasitě odsuzují, ale daleko horší komunistická zvěrstva je nechávají chladnými a bezcitnými a ještě k tomu dodají, to za komunistů nebylo.       

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…