Jan Ziegler: Jsem hrdý na svoji zemi za hlasování proti tzv. palestinskému státu

02.12.2012 15:20

Tentokrát si Nečasova vláda a zvláště ministerstvo zahraničí zaslouží jedničku s hvězdičkou. Hlasování proti uznání Palestiny za tzv. pozorovatelský stát v OSN bylo naprosto v pořádku.

Jan Ziegler: Jsem hrdý na svoji zemi za hlasování proti tzv. palestinskému státu
Foto: Archiv
Popisek: Palestina

Nelze respektovat něco, co vlastně neexistuje a kde navíc vládnou teroristé. Na řade by nyní mělo být zrušení diplomatického zastoupení Palestiny v naší zemi.     

Mám pochopení pro Izrael, už proto, že připomíná Československo ve třicátých letech minulého století, jehož ohrožovaly prakticky všechny sousední země. Proto je naší morální povinností bránit práva a svobodu i jiných ohrožených. Každý kdo podporuje palestinské Araby v jejich nenávistných protiizraelských útocích, tak současně vlastně obdivuje Adolfa Hitlera a nacistické Německo v jeho agresivních choutkách proti ostatním zemím.

Nebyl to Izrael, kdo porušil rezoluci OSN z 27. listopadu 1947, která rozdělila území tehdejší Palestiny na židovský a arabský stát. Bylo to pět arabských zemí, které na jaře 1948 napadly Izrael krátce po vyhlášení nezávislosti. Jejich vládcové měli plná ústa toho, že Židy nahází do moře, vojáci arabských armád hrubě porušovali ženevské konvence a brutálně masakrovali židovské zajatce, kterým mimo jiné vypíchávali oči a uřezávali genitálie, Arabové vraždili rovněž ženy a děti.

Izraelské vojsko ale dokázalo nemožné a agresory, kteří měli obrovskou přesilu, rozdrtilo a zahnalo na útěk.

Arabský stát vytvořen nebyl a to proto, že jeho mezinárodně schválené území si mezi sebe rozdělily Egypt a Jordánsko. To byla hlavní překážka ve vytvoření nezávislé Palestiny, čili za neexistenci arabského státu si mohou Arabové sami.

Zlepšení diplomatického postavení Palestiny bylo velkou chybou. Mír v oblasti nastane teprve tehdy, až se na něm dohodnou zástupci Arabů a židovského státu. Zásadním předpokladem pro to však je bezpodmínečné uznání práva Izraele na existenci ze strany všech Palestinců, zdůrazňuji všech. Samostatný stát Palestina nemůže vzniknout v situaci, kdy část jeho území – pásmo Gazy ovládají zločinci a teroristé z Hamánu, kteří stále sní o likvidaci Izraele a Židů. V tom případě mají a budou mít Palestinci smůlu.

Nyní ovšem Česká republika musí zrušit diplomatické zastoupení tzv. státu Palestina. Taková země totiž de facto neexistuje. Dokonce i fundovaný právní rozbor, který má ministerstvo zahraničí k dispozici, dokazuje, že diplomatické uznání tzv. státu Palestina komunistickým Československem v roce 1988 bylo protiprávní.

Na Blízkém východě nastane klid a mír teprve tehdy, až muslimští a arabští fanatici přestanou zpochybňovat existenci Izraele a vyhrožovat Židům likvidací. Jinak má židovský stát právo bránit svoji svobodu a existenci jakýmkoliv způsobem včetně útoku na iránská jaderná zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.