Jan Ziegler: Když vrah Putin o morálce káže

05.03.2014 18:09

Nedalo mně a vypůjčil si text ze slavné písně Karla Kryla Veličenstvo kat. Ruský prezident Vladimír Putin a spol. neustále kritizují kult Bandery na Ukrajině. Měli by ovšem být zticha, protože sami oslavují masového vraha a komunistického zločince Vladimíra Iljiče Lenina, jehož sochy jsou prakticky v každém ruském městě.

Jan Ziegler: Když vrah Putin o morálce káže
Foto: RussianMind
Popisek: Staronový ruský prezident Vladimir Putin

Nechci se zastávat Banderovců tedy správně vojáků Ukrajinské povstalecké armády, kteří zabíjeli nevinné lidi. Na druhé straně už ukrajinští historici na konkrétních důkazech prokázali, že některé ohavné zločiny proti civilnímu obyvatelstvu z let 1943 – 45 původně přičítané UPA, byly ve skutečnosti dílem frekventantů komunistické NKVD z diverzní školy v Charkově.

Jenomže i tak byl jejich vůdce Stepan Bandera pouhým břídilem proti bolševickému zloduchovi Leninovi, na jehož rukou je krev milionů nevinných lidí. Přitom kult této zrůdy je v Rusku stále živý, v oficiálních historických publikacích podporovaných současnou kremelskou propagandou, se stále udržuje již mnohokrát vyvrácená teorie o hodném Leninovi a zlém Stalinovi. To není pravda, Lenin byl zločinec a je dobře, že i slušní ruští historici, kteří jsou bohužel nyní v menšině, to potvrzují. Mezi ně patřil také již zesnulý Dmitrij Volkogonov s výbornou publikací Lenin, počátek teroru.

Lenin byl ve skutečnosti zlý člověk, kterého zajímala jenom moc a nikoliv konkrétní lidé. K chudákům nepatřil, protože byl zajištěný rodinným velkostatkem, na kterém se jeho pracovníci neměli výrazně líp než jinde. V devadesátých letech 19. století dokonce zakázal svému správci dát peníze na pomoc obětem hladomoru. A to proto, že hladoví lidé spíše podpoří proletářskou revoluci. To není uvažování člověka, ale netvora!

V listopadu 1917 pak Lenin s bolševiky násilím svrhl legitimní prozatímní vládu, která Rusku dále do té doby nepoznané svobody a chystala demokratické volby. Ty se sice později za nového režimu konaly, jenomže bolševici v nich prohráli a jejich výsledky neuznali.

Lenin jako bolševický vůdce je přímo zodpovědný za rozpoutání rudého teroru a smrt milionů lidí. Jeho vinou trvala v Rusku až do roku 1921 občanská válka, jeho vinou vznikl hladomor v Povolží. Bylo to ještě za Leninovy vlády, kdy ve dvacátých letech minulého století Rudá armáda v boji s „kontrarevolucionáři“ na Sibiři používala proti civilistům včetně žen a dětí bojové otravné plyny.  Bolševické hordy také ve dvacátých letech jako agresoři utopily v krvi nezávislou gruzínskou republiku a středoasijské samostatné státy.

A tento zločinec Lenin je stále v Rusku uctíván jako hrdina, což dokazuje i jeho mauzoleum na moskevském Rudém náměstí. Jednou si jeden britský novinář podal na kremelské tiskovce Putina s otázkou, „tak kdy ho už konečně zakopete?“ Putin odpověděl typicky útočně rusky: „Chcete snad říct, že Váš Cromwell byl lepší.“ Ale následoval zásah do živého: „No, to ne, ale my ho nikdy nevystavovali na Trafalgarském náměstí.“

A stejně tak Ukrajinci nikdy nevstavovali Banderu v Kyjevě na Majdanu. Rusové tak nemají morální právo vytýkat svým západním sousedům jeho kult, když sami velebí daleko horšího zločince.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…