Jan Ziegler: Rusko podrazilo Izrael, ale ten to islamistům stejně natřel

01.04.2017 14:20

Na začátku byl podraz ze strany Vladimíra Putina vůči izraelskému premiérovi Benjaminu Netanjahu, na konci vítězství Židovského státu. Kreml totiž nedodržel slib, že se Hizballáh nepřiblíží k izraelským hranicím.

Jan Ziegler: Rusko podrazilo Izrael, ale ten to islamistům stejně natřel
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Ruským slibům se nedá věřit. Nyní se o tom přesvědčil i Izrael, kterému Rusko slíbilo, že zabrání rozmístění jednotek Hizballáhu a Iránu na izraelské hranici. Islámští fanatici se netají plány na zničení Izraele a teroristé z Hizballáhu jsou zodpovědní za mnohé teroristické útoky proti Izraeli, při kterých umírali civilisté včetně žen a dětí.

Opak se ovšem stal pravdou. Rusové islámské šíitské teroristy z Libanonu vyzbrojují a ruští armádní velitelé dokonce přesvědčovali syrské povstalce, ať pohraniční území mezi Sýrii a Izraelem na Golanech předají právě Hizballáhu. To by ovšem bylo obrovské ohrožení Židovského státu, který něco takového nemohl připustit.

Izrael dal tedy najevo, že zaútočí na islámské teroristy v Sýrii, i když tito jsou spojenci tamní asádovské vlády a nebude se ohlížet ani na to, že Hizballáh si přebírá zbraně na základně, kde jsou přítomny i ruské jednotky. Premiér Netanjahu dal už dříve Putinovi jasně najevo, že vyzbrojení tohoto zločinného hnutí nedovolí. A to se také stalo, izraelské bitevní letouny zaútočily na Hizballáh a způsobil mu citelné ztráty.

Tato událost je rovněž jasným důkazem toho, že Rusko není žádným přítelem Izraele, když vyzbrojuje jeho nepřátele, nehledí na jeho bezpečnost a dokonce mu i vyhrožuje, že jeho oprávněnou obranu nebude tolerovat. Je dobře, že americkým prezidentem je nyní Donald Trump, který Izraeli opakovaně slíbil, že jej USA budou chránit a ručit za jeho bezpečnost. To je velký rozdíl proti Baracku Obamovi, který Židovský stát nenáviděl a na sklonku svého mandátu se pokusil poslat miliony dolarů de facto palestinským teroristům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.