Jan Ziegler: Rusko se stává hrozbou, jakou býval SSSR neblahé paměti

21.08.2015 19:01

Disident Michas Kukobaka tvrdí, že Rusko opět obdivuje komunistický režim a velebí Stalina. Tento Bělorus odsoudil okupaci Československa v roce 1968 a sedmnáct let strávil v sovětských lágrech a psychiatrických léčebnách.

Jan Ziegler: Rusko se stává hrozbou, jakou býval SSSR neblahé paměti
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Zajímavý článek o statečném Bělorusovi přinesla dnešní MF DNES v článku Ivety Polochové. Michas Kukobaka vrátil v srpnu 68 vojenské správě armádní knížku s tím, že nechce být spolupachatelem zločinu. Je to mimořádně statečný člověk, kterého nezlomily ani psychušky, což byly blázince, kde si personál dělal s pacienty, co chtěl a obrany proti nim nebylo. Já si nesmírně vážím lidí jako je on, kteří obětovali vlastní život v boji se zlem. To se samozřejmě týká i Rusů, kteří veřejně protestovali proti hanebné okupaci naší vlasti a svým způsobem si zachovali svobodu uprostřed otroctví. Ti všichni projevili obrovské hrdinství v boji se zlem a za to jim patří dík. Je dobré si tyto neblahé události připomínat.

Nicméně pro přítomnost je důležité, že současné Rusko je stejně nebezpečné svému okolí, jako býval SSSR. Dokazují to okupace Podněstří, Abcházie, Jižní Osetie a Krymu, dále pak rozpoutání konfliktu na východě Ukrajiny a opakované provokace vůči Pobaltí. Poslední z nich je únos důstojníka estonské tajné služby Estona Kohvera, který měl mimo jiné dokázat, že ruská tajná služba FSB je spojena s mafiánskými kriminálními pašeráckými gangy. Ale tomu se budu věnovat v některém z příštích blogů.

Moskva se snaží falšovat své dějiny

Varující rovněž je, že Moskva se snaží falšovat své dějiny a hájit komunistickou éru. Jedním z důkazů toho je, že ruská státní televize natočila dokument, který obhajoval srpnovou okupaci naší vlasti, při které bylo jen v prvním měsíci zavražděno více než sto československých občanů. Tuto neblahou skutečnost potvrzuje i statečný bojovník s rudou totalitou Michas Kukobaka, který v médiích protestoval proti proměně muzea gulagu v Permu, kde průvodci nyní nesmí mluvit o politických vězních v éře socialismu.

Člověk, který ruskou realitu zná jako málokdo jiný, také právem varuje před bývalým kágébákem Putinem. Ten totiž horlivě sloužil režimu, který vraždil a mučil lidi, jako je Michas Kukobaka.

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…