Jan Ziegler: Štědrá podpora některých zemí jen láká další uprchlíky

06.09.2015 7:33

Pomáhat lidem v nouzi považuji za správné a mnohokrát jsem to ve svém životě udělal. Nicméně, co se týče imigrantů, byl bych opatrný. Ne každý z nich utíká před nebezpečím ve své zemi, ale mnozí z nich jen za lepším životem.

Jan Ziegler: Štědrá podpora některých zemí jen láká další uprchlíky
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

V jedné televizní reportáži jsem zaslechl, že nějaký Syřan už dal pašerákům šest tisíc dolarů, aby se dostal do Německa. Tak si říkám, je to prý ubohý uprchlík, a kde tedy vzal tolik peněz (v přepočtu cca 150 tisíc Kč) na tak dalekou cestu s nejistým výsledkem. Takovou sumu by nedala dohromady řada rodin v Česku, které je rozhodně bohatší než Sýrie. A často se dívám na ony nešťastné uprchlíky, že cestují luxusními vlaky EC a někteří dokonce první třídou. Pardon, ale to mě nejde dohromady, jak to, že uprchlíci, kteří prý přišli o všechno, mají na takové cestování?

Spíše to bude o tom, že mnozí z nich nejsou takoví chudáci, ale jenom se rozhodli, jak se říká, jít za lepším. Čili to nejsou žádní ubožáci, ale obyčejní ekonomičtí uprchlíci. Je faktem, že Německo v prvním pololetí vypovědělo ze země na osm tisíc běženců. Problém ovšem je, že těmto lidem vyplácí až příliš velké sociální dávky. A to tam přitahuje další masy uprchlíků. Respektuji námitku, že je vnitřní záležitostí každého státu, jak si upraví své vnitřní předpisy. Jenomže tento problém se netýká jenom Německa, ale i okolních zemí. Proto by Berlín měl přestat vyplácet těmto lidem tak štědré příspěvky. Svým způsobem je to totiž i kazí. Oni si řeknou, tady doma všechno prodáme, však oni se Němci o nás postarají. A to je špatně.

Evropa musí dát jasně najevo, že pomůže jen lidem v nouzi, nikoliv Těm, kteří sem přišli pouze za lepším životem. A pokud se to potenciální imigranti dozvědí, přestanou se vydávat na cesty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…