Jana Václavíková: Nejhloupější policajty máme na Vsetíně

13.08.2016 14:20

Nejhloupější policajty máme na Vsetíně, koukají na trestný čin a neví o tom, svojí přítomností v pachateli vzbuzují pocit legálnosti. Opravdu musíme trpět takovou hloupost u policie? Co se stalo?

Jana Václavíková: Nejhloupější policajty máme na Vsetíně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Výměna zámku u vchodu do bytu a nainstalování nového zámku "údajným majitelem bytu", tedy porušení domovní svobody zde bydlícím lidem, na dobu více jak 5dnů zatím. Ač je možné vstoupit do bytu jen se soudním rozsudkem o vystěhování, které "majitel" nepředložil, neb jej nemá, dovolila si policie být u toho, kdy "majitel" spáchal trestný čin. 

Když údajný majitel odmítl otevřít byt s argumentem, že si nejdou jen pro své věci, ale že byt neopustí, protože tam chtějí bydlet, tak jiná dvojice policajtů přitakala pachateli trestného činu. Zástupce vedoucího obvodního oddělení policie ve Vsetíně neví, že právo na nerušené bydlení je základní lidské právo a je povinností policie toto právo občanům zajistit a že to vůbec nijak nesouvisí s tím, kdo je či není majitelem bytu. Neví to dokonce ani vedoucí obv.oddělení. Státní zástupce , který dozoruje a řídí policii v trestních věcech, sdělí při stížnosti na policii, že si není jist tím, že se stal trestný čin a dokonce když je opětovně dotázán p.zástupcem vedoucího obv. oddělení na žádost bydlících zda mají nárok na bydlení, tak tvrdí že ne a proto 2.hlídka policie nedostane příkaz zajistit přístup bydlícím.

Dokonce i vedoucí státní zástupce okresu při sepisování stížnosti na postup policie a státního zástupce odmítá zakročit rázně a vydat požadavek zajištění nerušeného bydlení. Vypadá to, že nejhloupější státní zástupce mají taky na Vsetíně a nebo zde mají státní zástupce s neuvěřitelnou nechutí pracovat a prochází jim to i když vědí, že budou dozoro- váni, neb toto jim občané sdělili při soupisu stížnosti dělané přímo na stát.zastupitelství. Státní zástupce sice ví, že právo bydlení jako zákl. lidské právo je nad právem vlastnickým a že o tom, kdo je vlastníkem určí soud v žalobě, jíž se půvdní majitel domáhá opětovného uznání vlastnictví, ale odmítá vést policii tak, aby nebyla pošlapána zákl. lidská práva a neprobíhal trestný čin narušení domovní svobody a aby policie urychleně zpřístupnila byt bydlícím. 

Necháme si líbit takové draze placené státní zástupce, kteří kryjí a schvalují trestné činy na nejzákladnější lidské právo nerušeného bydlení? 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

9:39 Ladislav Jakl: Divé činy v pozadí divočiny

Až pojedu zítra (3. května) od Mariánských lázní směrem na Cheb, budu se dívat doprava. Což se na to…