Jiří Schlimbach: Intervence ČNB. Dává vám to smysl?

15.11.2013 21:31

Na téma posledního opatření ČNB bylo napsáno všechno možné a nemožné. Zde je moje úvaha.

Jiří Schlimbach: Intervence ČNB. Dává vám to smysl?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisícovka

ČNB je dle zákona o ČNB nezávislá. Vřele doporučuji všem si osobně tento  "Zákon č. 6/1993 Sb., o České národní bance" přečíst, abyste věděli jak to s tou nezávislostí ČNB vlastně je.

Mě z toho čtení vychází jediné - ČNB je nezávislá na vůli lidu České republiky a vůlí lidu není vázána. ČNB NESMÍ financovat rozvoj společnosti - proto si naši politici tak rádi půjčují jinde a za úroky.

Při hlubším zamyšlení mne napadá, kdo mohl v parlamentu zvednout ruce pro tento zákon? Ono těch zákonů v kategorii "Zločinného spolčení proti lidu této země" je v našem právním řádu po roce 1989 celá řada.

Ale zpět k poslednímu opartření ČNB - tímto opatřením v souladu se svou podřízeností Evropské centrální bance a globálním finančním institucím a americkému polosoukromému FEDu naše Česká národní banka pomáhá za natištěné české koruny, skupováním eura uměle zvyšovat "životaschopnost" eura a to za praktické devalvace úspor našich občanů a subjektů společnosti, stejně tak za peníze našich daňových poplatníků, které budou muset vydat za nákupy zboží a služeb. Toto opatření zároveň bude snižovat REÁLNÝ příjem obyvatelstva.

Váženým spoluobčanům, kteří měli tu čest a seděli po roce 1989 v Parlamantu ČR a zvedali své pracky pro zákony likvidující nezávislost a suverenitu naší země, stejně tak jako pro zákony ekonomicky zotročující naše občany, pro zákony likvidující strategiskou bezpečnost země v oblasti potravin, zdravotnictví a energetiky a v neposlední řadě těm, kteří zvedali pracky pro zákony umožňující ovládnutí naší měny cizími zájmy, bych rád vzkázal jediné -

VÁŽENÍ, PŘEJI VÁM DLOUHÝ ŽIVOT JEŠTĚ, ABYSTE SE DOŽILI DNE, KDY ZA TUTO SVOJI ČINNOST PONESETE PLNOU ODPOVĚDNOST PŘED LIDEM TÉTO ZEMĚ.

Aby to nevypadalo, že jen kritizuji - když může ČNB tisknout bez omezení českou měnu na nákup cizích měn a "intervenovat" tak v neprospěch lidu této země, co kdyby se ráčili páni poslanci usnést a učinit změnu v zákoně o ČNB s tím, že ČNB může financovat určité státní a obecní projekty za účelem zvyšování zaměstnanosti a konkurenceschoipnosti země, za účelem zvyšování vzdělanosti a programy v oblasti vědy a výzkumu se zaměřením za osvojení technologií s vysokou přidanou hodnotou.

Tyto projekty by mohly být financovány i časově omezenými penězi, po uplnutí kteréžto doby by tyto peníze byly automaticky staženy z oběhu.

Další možnost je za použití ČNB zcela oddlužit naše občany a vyjít na zcela novou cestu nastavení hospodářského a politického prostředí v naší zemi, kdy skutečným a jediným pánem bude lid této země a konkrétní jeho aktivita - například dle - www.ekonomickareforma.cz

Že je to nemožné? Vyvedu vás z omylu. Pokud ČNB "skoupí" veškeré dluhy občanů a subjektů ve společnosti, tyto "nově vytvořené"  elektronické peníze pro nákup dluhů budou okamžitě a automaticky zase staženy z oběhu. Všem "dlužníkům" se uvolní ruce a možnost "znovu utrácet", což v současném, stupidním systému se bude rovnat sice záchraně tohoto stupidního systému, ale zároveň to bude znamenat, že se lidé mohou zase "nadechnout" a získat trochu času k provedení žádoucích změn, pokud nechtějí skončit tam, kde jsou teď.

Toto jednoduché opatření by vyřešilo i celý problém eurozóny, aplikovalo-li by se v ní. Má to ale jednu obrovskou nevýhodu - současní věřitelé by ztratili svou moc a dalo by jim hodně moc práce, aby se jim "snad již poučený lid" podařilo znovu ekonomicky zotročit.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…