Jiří Vyvadil: Asad se také neplete Británii a Francii do jejich voleb. Tak ať drží hubu

13.04.2016 16:49

Je něco chorého v oněch koloniálních velmocích jako jsou Francie a Británie, kdy nevím, proč si myslí, že mají právo peskovat jiné země, co mají či nemají dělat. Typické u nich je, že si stále namlouvají, že jsou velmocemi, ale připusťme, že jen tak na malé regionální úrovni.

Jiří Vyvadil: Asad se také neplete Británii a Francii do jejich voleb. Tak ať drží hubu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Dnes se konají parlamentní volby v Sýrii, samozřejmě na osvobozeném území. My jako Česká republika, uznávající Sýrii a mající svou – jinak vynikající velvyslankyni v Damašku – nemůžeme ani uvažovat v jiných dimenzích, než že vláda v Sýrii je legitimní a musíme mít radost, že se konají volby, i když se Sýrie ještě zcela nezbavila islamistů.

To Francie a Británie, které mají zvláštního koníček v porobě cizích zemí v době kolonialismu, ale nově i po roce 1990, kde se s radostí, tu sami, tu jako součást reliktu doby NATO účastní nejrůznějších vojenských převratů a odstraňování nevhodných vůdců. Ti vůdcové byli jistě, jak říká Trump ne vždy pěkní, ale zajišťovali klid, rovnováhu a pokoj pro nás, pro západní civilizaci.

Proto jsme je odstraňovali a po 25 letech dominance Západu máme rozvrácený celý muslimský svět, i ten, který před čtvrt stoletím chodil v bikinách a fandil našim zvykům, a samozřejmě ten, který jsme vytvořili svými idiotskými válkami.

USA teď nechme, začněme si dělat pořádek tady v Evropě. Jestli by si někdo zasloužil pořádný výprask, pak jsou to právě Britové a právě Francouzi. Akce v Libyii byla nestoudná, oni ji začali a není pochyb o tom, že Obamu k tomu dotlačila krvavá Clintonová.

Francouzi i Britové tvrdí, že dnešní volby jsou podvodem. Na kom? Na jejich malých zájmech.

Asad je první výjimka, kdy nevyšel plán na odstranění hlavy státu.

Je to samozřejmě důležitý krok.

A pokud Asad přežije coby prezident, zhroutí se jako domeček z karet celá ta údajná dominance Západu budovaná po roce 1989.

A je zapotřebí, aby se zhroutila.

Musíme jako svět přestat dělat tyhle ty vylomeniny.

Rád si počkám na výsledek voleb v Sýrii.

No pokud by zvítězila strana Baas, pak je to ta nejlepší zpráva. Dokud v zemích severní Afriky vítězila tato strana a byla všude, mohly být války, ale islamisté, Muslimské bratrstvo, džihád dostávali po čumě.

Zničili jsme diktátory opírající se o o tuto polosocialistickou, ale sekulární ideologii, a uvolnili jsme cestu bezuzdnému násilí islamistů.

Je nepodstatné, co dnes říká Británie. Konec konců, třebas už za dva měsíce nebude v EU. Je nepodstatné, co říkají lidé od Hollanda.

Jen dvě supervelmoci to mají jisté.

Čína jako světová ekonomická velmoc, Rusko jako znovuzrodivší vojensko – politická supervelmoc.

Jo, jsou tu ještě USA, ale ty jsou natolik oslabeny paralýzou svého politického systému dělícího zemi na dva nenávistné bloky demokratů a republikánů a navíc už jen čekající, kdo tam příjde po Novém roce, že ty už ani není třeba příliš zohledňovat.

A tak držme palce Sýrii, aby odolala tlakům západních i islamistických nájezdníků.

Věřím, že se jim volby povedou.

A Francie a Británie, ať už proboha drží hubu.

A věřme v moudrost Francouzů a moudrost Britů, že to těm svým panákům nahoře spočítají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…