Jiří Vyvadil: Co s tou Ukrajinou?

16.04.2014 10:15

Co s tou Ukrajinou? Buď už je v bankrotu a nebo tam bude zítra. Buď už je v občanské válce a nebo bude zítra. Stala se loutkou v rukou Západu k potlačení Ruska…

Jiří Vyvadil: Co s tou Ukrajinou?
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

Je mouřenínem, který až splní svou úlohu, tak bude propuštěna, či možná  ještě pravděpodobněji v okamžiku, až se Západ ekonomicky vyčerpá a zjistí, že absolutně nemá na to, finančně a i trpělivostí obyvatel EU a USA, sanovat dobrodružství, které v Kyjevě sám vyvolal. Tehdy ji se vznešenými slovy opustí.

Jde tam o lidské osudy a životy, já vím.  Ovšem těch lidských osudů a životů jsou na světě milióny, ale média jim nevěnují pozornost. Jde o něco jiného: Ukrajina jako nástroj Západu v geopolitickém střetu znemožnit Rusko minimálně v první fázi splnila svůj úkol na  jedničku. Státním  převratem majdanistů byl svržen legální prezident, kterému kdysi Obama i Sarkozy jako hlava předsedající státu EU upřímně blahopřál k demokratickému vítězství. Ovšem referendum o Krymu a jeho připojení k Rusku stav změnilo.  A na východ země se přenesly stejné metody a stejné prostředky ze Západu. Obsazování budov, eliminace nevhodných činitelů. To, co na západě Ukrajině bylo demokratickou pokojnou revolucí (i když se obsazovaly budovy a zapalovaly auta i policisté a stříleli vlastní lidé) je najednou na východě téže země terorismem.

Samozřejmě a logicky: Západ už tuší, ale nemůže to v těchto dnech nahlas říci:  Ukrajina nebude nikdy oním vysněným rozbíječem euroasijské unie a ponížení Ruska. Ještě několik měsíců budě hrát mediální roli hlavního ostří sporu mezi Západem a Ruskem, ale potom, ekonomicky vyničená a sociálně na hraně nikoliv nacionální, ale sociální revoluce  stanivší se neskutečným balvanem táhnoucím se za EU a USA.

Ovšem situace bude horší, občanská válka je téměř jistá. Není podstatné, jak nyní skončí boje na východě Ukrajiny. Proti banderovcům a Západu v pomyslném slova smyslu jistě vypuknou partyzánské boje, tedy cosi, co nám změkčilým zápaďákům  je něco nepředstavitelného. Rusové umí obětovat své životy a díky jejich životům se svět zbavil fašistického Německa.

Ovšem to hlavní: Sama EU bude z objektivních důvodů protahovat jednání o přístupu. Ukrajina na to nebude ani fungováním svého politického systému, ale zejména ekonomicky a sociálně připravena. Navíc je téměř jisté, že odstředivé tendence východních regiónů budou pokračovat.

Sociálně to možná bude ještě horší.  Už dnes vypukly první protidrahotní  demonstrace na majdanu, které byly drasticky potlačeny až tak dalece, že NATO vyjádřilo svůj nesouhlas. Zdražení o 50% v zemi, kde životní úroveň většiny obyvatel je minimálně  3x nižší než u nás je šílené.

A  k tomu ta občanská válka.

MĚL TO BÝT POLÍČEK RUSKU, ALE Z UKRAJINY SE STANE NEŘEŠITELNÝ PROBLÉM ZÁPADU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Vyvadil

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Keller: Jak to ten Fiala vlastně myslel?

10:14 Jan Keller: Jak to ten Fiala vlastně myslel?

Český premiér v jednom ze svých posledních rozhovorů zaujal výrokem: „Jsme předurčeni k tomu dovládn…