Jiří Vyvadil: Kalousek – Sobotka – Bělobrádek začali kout pikle… No, nedopadnou dobře, milánkové

18.03.2016 18:08

Nic bych za to nedal, že trio Chovanec, Bradáčová se svým přítelem Šlachtou pracují na trestním stíhání Andreje Babiše.

Jiří Vyvadil: Kalousek – Sobotka – Bělobrádek začali kout pikle… No, nedopadnou dobře, milánkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

Kdykoliv Miroslav Kalousek s mohutnou podporou médií startuje nějakou akci, se kterou chce na ostatní vyzrát, tleskám. Vždy totiž v poslední době prohrává. Nyní Kalousek přichází s plánem, aby Sobotka a Bělobrádek pustili Babiše a spojil se s nimi.

Protože se chci Sobotky pro jeho zahraniční politiku zbavit, tak mu to vřele doporučuji.  Ať to Sobotka udělá, jen ať se již totálně znemožní. Spojit se s pravicovou ideologickou opozicí, která přivedla tuto zemi na 6 let do ekonomické a sociální deprese a navíc souběžně s utahováním opasků neodpustitelně v zemi, kde katolická církev sehrála v minulosti nástroj ujařmení Čechů jim vydala za stovky miliard majetku, který si tato církev nakradla v době násilné rekatolizace, je sebevražedné a neodpustitelné.

Jen do toho.  

My všichni, kteří jsme se zatajeným dechem, ale s jistými sympatiemi   vnímali tsunami  na Slovensku, kde Smer sociální demokracie ztratil 50 % svých voličům a pravicové strany, které kdysi  tvořily páteř pravicového života Slovenska zcela zmizely z politické scény, samozřejmě takový vývoj vítáme.

Každá doba má jiné výzvy. Dnešní svět není prioritně o střetu levice a pravice, ale o střetu starého, zkostnatělého a zkorumpovaného a nového. A vidíme to nejen u našeho západního souseda v Německu, kdy zazářila zcela nová formace Alternativa pro Německo, ale i v USA, kde Donald Trust doslova bortí zažité stareotypy a uvádí Ameriku do varu. Stejně tak posiluje Národní fronta Marine le Pen ve Francii a i v Řecku nová Syriza rozdrtila pravý i levý zatuchlý politický tábor.  

Ten vývoj k novému i u nás je nezadržitelný.

A Sobotkova ČSSD udělala tu chybu, že si na chvilku řekla, že si může dovolit vše.

Asi tak. Dočasně jistě může vládnout spolu s KDU-ČSLa opírat  se zcela zprofanovanou TOP 09 a ODS.

Čmeláčkové a včeličky si ještě něco na ministerstvech  nahospodaří, doplatí hypotéky a srdnatě půjdou k volbám, kde příznačně zmizí  v propadlišti.

Bude to skvělá příležitost pro Babiše v opozici.

Teď se ještě krotil, ale příští volby vyhraje s triumfem 35%.

Ale nejen on.

Zřejmě vznikne společenská potřeba vzniku nových uskupení, které by se proti té nechutné stoce tradičních stran ČSSD, ODS, TOP 09 a KDU-ČSL z více levicového pohledu rádi postavili. Rovnou říkám, že se do tohoto prostoru hlásím.        

Kostky jsou vrženy.

Čapí hnízdo bude projednáváno, návrhy na vyslovení nedůvěry vládě prosazovány...

Věci zastavit nelze.

Pokud do toho (a to je jediná má obava) nevstoupí jako v minulosti účelově státní zástupci a ÚOOZ, čeká tuto zemi jen změna.

A ta změna může být jen k lepšímu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…