Jiří Vyvadil: Půjde Parkanová do vazby? Už by tam měla být...

11.07.2012 9:00

Když spravedlnost, tak spravedlnost. Když rovnost, tak rovnost.

Jiří Vyvadil: Půjde Parkanová do vazby? Už by tam měla být...
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Vlasta Parkanová nešetří vyčítavým pohledem do kamer novinářů

David Rath šel do vazby ze všech důvodů uvedených v § 67 trestního řádu, laicky řečeno : že mu hrozí vysoký trest a mohl by uprchnout, že by mohl mařit vyšetřování a konečně (nepochybně od počátku absurdně – ale všichni „nezávislí“ soudci, téměř ve všech případech  takto v zásadě nezákonně rozhodují) že by mohl trestnou činnost opakovat. Když spravedlnost, tak spravedlnost. Když rovnost, tak rovnost.

Budu velkorysý – opakovat tuto trestnou činnost asi obviněná Parkanová nemůže. Že ovšem sama svými prohlášeními, ale zejména prostřednictvím svého – ochranitele?, spolupachatele? organizátora? atd. už dva měsíce tlačí  vyšetřovací orgány způsobem naprosto nehorázným na změnu skutkového a právního stavu a tím už dnes se pokouší mařit výsledky vyšetřování je jasné jako facka. Toto tato země ještě nezažila !!!  A trest – ten ji hrozí v sazbě 5-12 let- by nepochybně mohl odůvodňovat hrozbu, že vyzvedne všechny své úspory za více než desítku let ve vrcholných státních funkcích  a uprchne. Upřímně řečeno v této zemi šanci už nemá. Nic neumí (taky ani nikdy neuměla) a zpíváním by se neuživila. Útěk je možná to nejpříjemnější…

Uberu ten sarkazmus a postavím věc zcela racionálně. Kdo tuto ženu zdá a sledoval ji, pak ví, že v jakékoliv funkci skutečně téměř ničemu nerozuměla. Kromě  pár floskulí rádobykontervativního ladění a infantilního zpívání na počest amerického radaru, pak  uměla pouze jedinou geniální věc : včas přejít k další politické straně, aby  jí kandidovala. Že v otázce letadel Casa, ale i všeho dalšího na ministerstvu obrany téměř ničemu nerozuměla, ba dokonce spíše ani rozumět nechtěla  a že téměř s jistotou hrála roli bílého koně, nastrčeného k tomu, aby někam šly příjmy a zřejmě i provize (třeba na kampaň tehdy novoučké TOP 09?) je jasné. Nejde o to, že ona sama by možná chtěla, možná nechtěla uprchnout.  Evidentně zde budou zájmy těch, kteří ji vedli jako loutku na špagátech a nyní – a jistě právem – se mohou děsit toho, co nakonec řekne či neřekne. Dvouměsíční nepříčetná hysterie Miroslava Kalouska a jeho masivní pokusy o ovlivnění vyšetřování (co proboha dělají státní zástupci, copak to neevidují ???), a předpokládaný smrtelný pot na čele pana Hávy, jsou jasné. Ano, dovedu si představit, že hrozba, že se tato v podstatě nebohá žena sesype a „vyžvaní vše“ co vyžvanit neměla, může stát někomu za to, aby pustil 10…, Co 10.. 20 či 30 miliónů, aby zmizela kamsi, kde může v poklidu dožít a kde na ní nedosáhne naše spravedlnost. Rozhodně dál než do Švýcarska, což udělal hlupáček Pitr. Jihoafrická republika nebo  Seyšely…Tam je krásně a bezpečno. Tam by se s miliónem dolarů či dvěma mohla vydat.

Konec konců : Stále má ještě diplomatický pas !!!   

Rath je Rath…Ten  hraje jen o osud sebe samého.

Parkanová jako nastrčený bílý kůň ohrožuje při vyšetřování nejen část své strany (Že by konečně  na Kalouska – kterému dosud všechno prošlo – došlo?), ale i vlivné podnikatelské zbrojařské kruhy na Kalouska (a též i Bartáka - ale to už je jiný příběh)  napojené.

Jsem obhájce a býval jsem mimo jiné trestní soudce.

Vím, že vazby se u nás nadužívají a vlastně i – protizákonně -  zneužívají.

Ale Vlasta Parkanová do ní patří jako ulitá.

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Vyvadil

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.