Jiří Vyvadil: Se Sobotkou v čele ČSSD a s Filipem v čele KSČM k vítězství Andreje Babiše ve volbách

25.05.2016 13:40

Zatímco celý tzv. euroatlantický prostor od USA až po Evropu zažívá dynamické pnutí a vývoj a revoluci za změnu postojů proti stávajícímu establishmentu, v Česku, pokud Šlachta s Bradáčovou nezahájí trestní stíhání proti Andreji Babišovi je už zcela jisté, že budoucím předsedou vlády je Andrej Babiš.

Jiří Vyvadil: Se Sobotkou v čele ČSSD a s Filipem v čele KSČM k vítězství Andreje Babiše ve volbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

A protože Babišův Pelikán až do sebezničení podporuje Bradáčovou na post šéfové budoucího protikorupčního speciálu, Babiš stíhán nebude.

I Babiš samozřejmě  představuje jistou změnu, je zcela neideologický a neotřelý, protože mluví tak, co mu slina přinese na jazyk. Vytýkat mu to snad ani nelze. Protože poslouchat šedivé úřednické klišé spojená s nudnou už vyčpělou probruselskou rétorikou s úst Bohuslava Sobotky je umořující a slovník Vojtěcha Filipa naopak skončil v takové té opatrnické fázi existence KSČM někdy 90. let, kdy stále nebylo jasné, zda ji někdo zakáže či nikoliv.

A tak Babiš může plácnout, že navrhne Jourovou za kandidátku na prezidenta, ačkoliv být v týmu u nás nenáviděné evropské komise ji jako byť jen adeptku na prezidenta  nesporně vylučuje a on, který parazitoval na minulém komunistickém režimu chce  v Uherském hradišti  vybudovat Muzeum zločinů komunismu.

Mimochodem navrhuji, aby před budovou byla postavena jeho socha v nadživotní velikosti. Ukázalo by se, jaké kladné hrdiny minulý systém vytvořil.

Ale k věci..

Jsou zde tři politická uskupení, která by mohla zasáhnout do boje o vítězství v parlamentních  volbách: ANO, ČSSD a KSČM. ANO zatím jasně vede.

Bohuslav Sobotka na radu svých poradců loví hlasy v konzervativní části voličů a přebírá reakční názory Karla Schearzenberga, na Sudetské Němce se dívá jako na naše budoucí ochránce proti rizikům Evropy (mimochodem, budu jízlivý, sudetské Němce i s majetkovými nároky daleko více podporují rakouští Svobodní a jím odmítaný Hofer), jeho vlezlá podpora Angely Merkelové, která Evropu na stříbrném tácku přádává islamistickému diktátorovi Erdoganovi jako drobný předkrm k vybudování evropského chalifátu je fakt už sebevražedná…

Mimochodem už jen čekám, kdy Bohuslav Sobotka označí Dr. Edvarda Beneše za tvůrce genocidy sudetských Němců. Nedivil bych se tomu.

Samozřejmě část havlistických hlasů mu to přináší. Ale je to stále neskutečně málo a ty zbývající odpuzuje.

Dobře, chce se možná odlišit od komunistů…

Ti sice výroky Sobotky krotce až subtilně  kritizují, i tu dohodu s Tureckem i příklon Sobotky k sudetským Němců. Ale to je všechno.

Co  jsou za stranu, když obratem nevyvolali hlasování o nedůvěře vládě Ve Sněmovně. Prohráli by, jasně, ale národ by stál až ze 70 % za nimi.  Chovají se jako hraboši. Zalezlí a bojácní.

Proč tedy existují v rámci našeho systému? Vždyť jsou k ničemu.

A jsme u toho: Babišovi se člověk může smát, protože česky skutečně nemluví, ale pořád je asi tak  dvakrát průraznější než oba ti dva další strejcové.

Tato má úvaha asi na tomto zůstane.

ČSSD ztratila šanci, když nedovolila na počátku tohoto volebního období oněm třem sekáčům z lánské schůzky s prezidentem převzít vedení a KSČM tak učinila před 14 dny na svém sjezdu, kdy nechala téměř vše při starém.

Svět i Evropu čekají změny, Česko ale žádná změna nečeká.

Česko bude čekat až se Babiš stane premiérem.

A na rovinu: Pokud se nic nezmění, bude mít na to plné právo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.