Jitka Albrechtová: Nelze počítat jen s jednou verzí

02.10.2017 10:37

Volby jsou za 20 dní. Jak skutečně dopadnou, nikdo neví. I přesto, že je jasným favoritem stále jedna strana, není vůbec jasné, jak bude ve finále výsledek vypadat a co přinese.

Jitka Albrechtová: Nelze počítat jen s jednou verzí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Pokud bude zájem o volby jako v předchozích letech, dá se očekávat, že se výsledky průzkumu  zřejmě naplní.

Co je vlastně cílem politiků a jaké jsou vize občanů?

Já osobně si myslím, že jsme se od roku 1989, neposunuli tam, kde jsme očekávali, že budeme. Strany slibují,  drobní podnikatelé končí pod tíhou zajišťovacích příkazů. Odstartovala účtenková loterie.

Lidé se pod vlivem médií nedokážou rozhodnout sami za sebe. Očekávají zlepšení, ale nepřemýšlí nad tím, jak tohoto strany skutečně mohou docílit. Neznají pravidla přijetí zákonů, neví, co vše by přinesl případný odchod z EU. Počítají pouze s jednou verzí.

Dlouho mi trvalo, než jsem pochopila spoustu věcí. A přesto stále nevím vše. Nechápu, proč strany s lidmi nekomunikují a neřeší s nimi problémy hlouběji. Z plakátu se nedozvíte, co je daný kandidát zač a co skutečně svou kandidaturou zamýšlí.

I já jsem ve stejné pozici neznámý nováček s pár podpisy. S názory, kterým málo kdo rozumí, přesto, jsem šťastná, že jsem došla až tam, kde jsem nyní. O to mám horší rozhodování, koho vlastně zvolit a proč. Je těžké se rozhodnout, když víte, že slibům nelze nikdy dostát.

Proto jsem se neupjala pouze na jednu verzi. Odejdeme z EU, zůstaneme v EU, nebo přijde úplný zvrat. Má práce se jen těžko změní změnou systému. Děti budou zlobit pořád. Rodiče nemají na děti čas. Spousta dětí je vychovávána pouze jedním rodičem, někdy prarodiči. Někteří rodiče pracují v zahraničí.

Co vím určitě, že musím nadále sledovat situaci a bedlivě střežit každé jednání vlády, parlamentu, prezidenta. Už mi to jedno není a už se nespoléhám na nikoho, že za mě něco zařídí. Ani mé děti. Jsme připraveni na jakoukoliv situaci, protože jen stát a čekat na zázrak, tak to určitě již nepůjde.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.