Karel Orlík: Co není dovoleno demokratickému Polsku, tak je dovoleno islámskému Turecku

30.04.2016 19:21

Léta tvrdím, že Turecko do EU nepatří. Svými činy, svou rozpínavostí i náboženstvím patří tam, odkud turko-tatarské kmeny na evropské území přišly, do Asie.

Karel Orlík: Co není dovoleno demokratickému Polsku, tak je dovoleno islámskému Turecku
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Evropští politici už zapomněli, jak islámští Osmané po staletí terorizovali Evropu? Erdogan svou vizi neskrývá: chtěl by oživit zašlou slávu Osmanské říše. Dobře ví, že díky levicovým politikům v EU není bez šancí. A právě politické vedení EU Turecko usvědčuje přinejmenším z dvojího pokrytectví, o Kypru ani nemluvě.

Arabové tvoří v Izraeli 20% menšinu a žádají na území, které vítězné velmoci po I. světové válce vyčlenily pro „znovuvytvoření vlasti pro židovský národ, samostatný stát. Tento požadavek chtějí prosadit za každou cenu. Podle Charty Fatahu z 1.7.2009 také silou zbraní a občas i teroristickými útoky. A svět v tom úsilí Araby finančně i politicky podporuje a tleská jim.

Kurdové v Turecku také tvoří 20% menšinu a také požadují samostatnost a nezávislost. A také oni si občas pomáhají teroristickými útoky. Turecko arabské požadavky v Izraeli podporuje, ale svým vlastním kurdským spoluobčanům stejné požadavky odmítá. A svět zůstává k požadavkům kurdské menšiny téměř hluchý.

Když Erdogan se svou islámskou politikou vyhrál volby v Turecku, prosadila jemu poslušná vláda výměnu ve vedení státních institucí. Tisíce soudců, státních zástupců i policistů byly propuštěny. Pokračovaly čistky v armádě a došlo i na novináře. Největší Erdoganův odpůrce žije v exilu. A takové Turecko je dál v NATO a má podporu i sympatie nejvlivnějších zemí v EU.

Když konzervatisti v Polsku vyhráli volby, začali do vedení významných státních institucí dosazovat „své“ lidi. Je to běžná praxe volebních vítězů. Protesty polské levice, jak jinak, podpořili levicoví politici v EU a začali téměř Polsku vyhrožovat. Nemělo by se všem měřit stejným metrem?

Převzato z blogu autora.

Vyšlo na eurabia.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

10:14 Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

O směřování univerzit rozhodují pouze zaměstnanci a studenti v akademických senátech, nikoliv správn…