Karel Světnička: Trapný Rusnokův plagiát ve prospěch balvana Balvína?

05.08.2013 14:01

Eskapády kolem Národního divadla by vůbec neměly překvapovat. Stačí se podívat na minulost Zemanových soudruhů - Rusnoka a Balvína. Na internetu lze také najít koho kde a proč kopírovali.

Karel Světnička: Trapný Rusnokův plagiát ve prospěch balvana Balvína?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Jiří Balvín

Balvan společnosti, jejich soudruh Balvín, má s kulturou ty nejlepší zkušenosti, když mezi reklamy na hygienické potřeby s křidélky a jogurty vkládá pár hudebních klipů. Těmi klipy chtěl nalákat naivní sledovatelky klipů, aby ty hygienické potřeby více kupovaly. Jistě není lepší kvalifikace pro jmenování ředitele Národního divadla nebo rozhodování o kulturních památkách. Proč by během opery v pomlkách (či v činohře při změně kulis) nemohla proběhnout jevištěm dvojice s transparentem na hygienické potřeby. Jistě to nejednu soudružku divačku osloví. Na druhé straně – účel světí prostředky – odcházejí herci a další.

Proč by tam měla nějaká herecká šmíra překážet? Klidně ať si jdou ti odporní komedianti. Stejně jsou odjakživa kverulantští rejpalové proti míru a růžovým zítřkům. Navíc co si lepšího přát, než budovu Národního divadla od nich vyprázdnit, a tak se konečně může privatizovat. Však jejich soudruh Pecina potřebuje na nás o tisíc policistů více. Budoucím kupcem by třeba mohli být pochopové jakékoli zbohatlické firmy. Určitě otevřeně do nákupu nepůjde spřízněný Lukoil.

To se ani soudruhu Stalinovi nepodařilo z Národního divadla udělat obrovskou čerpací stanici. Justici máme na to dost zaplevelenou živly minulosti či jejich neumětelným potomstvem, tak by to prošlo.

Vedle toho se k situaci projevil Balvínův soudruh Rusnok. Zjistil asi, že tento kšeft jen tak neprojde, tak použil poupravené myšlení soudruha Jakeše z pověstného projevu v Červeném hrádku. Rozhodnutí balvana soudruha Balvína o odvolání ředitele Národního divadla zrušil. Neodvolal se na hodnoty nekomunistcké nezločinné společnosti, ale aplikoval argument – „kulturní fronta toho nežádá!“ (Pro připomenutí slova Jakeše: "A proto je tak důležitý, ta podpora zespodu, aby my jsme mohli říct: Ne my si to přejem, to lid si to žádá, my s tím souhlasíme, s tím lidem. My plníme jeho vůli, a ne prostě, aby my jsme tam byli sami jak kůl v plotě. ") Možná soudruh Rusnok tehdy seděl v tom sále taky a vzácná slova jeho komunistického guru mu utkvěla v paměti. To pomíjím skutečnost, že svou nynější funkci premiéra vykonává díky dřívějšímu aktivnímu šíření zločinné komunistické ideologie na veřejnosti. Jsou na to písemné dokumenty. Nejsou jen archívy StB.

Nutno přiznat, že v nedávné minulosti jsme měli premiéra, který si vybral jako své nejbližší spolupracovníky dva se silně pomalejšimi myšlenkovými pochody, aby v jejich přítomnosti lépe vynikala jeho genialita. Není nová protiústavní vláda právě takovým uskupením, aby lépe vynikl vůdce Zeman?

Lze i vidět pozitivní stránku věci. Věřme, že je nový ředitel Národního divadla odpovědným odborníkem na divadlo. Jistě pohotově rozšíří nedělní dětská dopolední představení. Má možnost angažovat nového šaška a tajtrdlíka Balvína. Odchází pan herec Miroslav Donutil. Ten se zapsal do vědomí diváků když dokonale zahrál debila – sluhu Truffaldína ve hře Sluha dvou pánů. Jejich soudruh Balvín je lepší – ten nemusí nic hrát. Jistě bude rychle angažován. To teprve budou tržby! A bez reklam na ty vložky!

Objektivně třeba doplnit - zkoumal někdo minulost nového ředitele Národního divadla Jana Buriana - moskevského rodáka a zasloužilého komunisty? Při minulosti Zemanova kamaráda Rusnoka - není podezřelé, že jej okamžitě přikázal jmenovat? Kdo pak vlastně je tím šaškem? My, plátci daní, kteří to vše živíme?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…