Karol Hrádela: Hledal jsem záznamy o fondu Generace 21... Jak zjistit, kdo klame veřejnost?

14.02.2016 21:40

Vyjádření advokáta k tématu jihlavských bytů pro Iráčany:

Karol Hrádela: Hledal jsem záznamy o fondu Generace 21... Jak zjistit, kdo klame veřejnost?
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Jedná se o příliš mnoho. Nadační fond napadá televizi z klamání veřejnosti. Televize de facto obvinila nadační fond z manipulace. Je to strašné, když záslužná práce humanitárních pracovníků je zpochybňovaná a dělají se z nich lháři. Určitě jednají korektně. Vždyť jsou napojeni na církev, která dostává značné prostředky na své církevní subjekty od naší vlasti, na což občané přispívají svými daněmi…

Ujasněme si proto, koho Televize Prima tak zpochybňuje. Údaje beru z webové stránky Křesťan dnes dostupné na http://www.krestandnes.cz/…/dan-drapal-o-nadacnim…/23483.htm. Zde je uvedeno:

Nadační fond Generace 21 (NF G21)
Impulsem pro vznik nadačního fondu byl článek D. Drápala, který vyšel na konci léta 2014 a pojednával o likvidaci židů a křesťanů v arabských zemích. Na základě článku vznikla iniciativa, která vytvořila Nadační fond Generace 21. Jeho mottem je: "Křesťanům i dalším komunitám v Sýrii a v Iráku hrozí vyhlazení. Nechceme se jen dívat…".

Je správné, že hrozba likvidace lidí vyvolává takovouto reakci a vedla k vytvoření nadačního fondu. Jenom asi je nadbytečné si u tak sociálně zaměřených lidí jejich tvrzení a údaje ověřovat a je vhodné jim věřit bez dalšího. Křesťané nás neklamou a případné rozdíly mezi realitou a tvrzeními lze vysvětlit tak, že je mnoho neznámého mezi nebem a zemí a člověk nedokáže pochopit prozřetelnost a životní realitu. Proto asi tato iniciativa vedoucí k vytvoření nadačního fondu vedla k vytvoření nadačního fondu, který jsem ve veřejném rejstříku nenašel. Není vhodné pochybovat o humanitárních aspektech podpory migrace a hledat v tom například snahu o ekonomické oslabení Evropské unie.

Na webové stránce justice.cz jsem našel v rubrice veřejný rejstřík při hledání výrazu „GENERACE 21“ pouze tento nadační fond: NADAČNÍ FOND GENERACE 21. Ten se dříve jmenoval Křesťanský nadační fond, IČ 26229706. To však musí být nějaký jiný fond, případně musí jít o jiné nedorozumění.

Proč? Tento vznikl 23. listopadu 2000, tj. o 14 let dříve, než měl vyjít článek, který byl impulsem pro jeho vytvoření. Navíc se jedná o nadační fond vysoce důvěryhodný. Ten by podporoval humanitu vždy pouze z lásky k bližnímu svému, když jeho účelem je rozvoj kulturních a duchovních hodnot a podpora národních a mezinárodních humanitárních a vzdělávacích projektů. Musí jít o organizaci korektní, neřídící se politickými kalkuly, když ze 4 zakladatelů byli dva z ciziny - Spojené státy americké a Spojené království Velké Británie a Severního Irska. Tam přeci nelze očekávat nic špatného. Takže jsem asi pro svoji neschopnost nedokázal zjistit nic, co by tvrzení televize či fondu potvrdilo. Navíc hrozí další zpochybňování, že něco bylo vystřiženo atd.

Co dělat? Jak zjistit, kdo klame veřejnost? Podle mého názoru by měla televize zveřejnit někde na webu veškerý a to i špatný a nekvalitní materiál pořízený při rozhovorech s těmito uprchlíky a to v původním znění a případně s titulky. Zájemci si pak budou moci ověřit, kdo má pravdu. Tlumočníci se dají sehnat a nikdo nebude moci nikoho napadat, co bylo či nebylo řečeno či sestřiháno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.