Lubomír Man: Američané přerušují vojenský výzkum virů

18.03.2020 14:57

Biozbraně se obracejí proti svým uživatelům, píše na svém webu americký vládní politik z dob Ronalda Reagena Paul Craig Roberts.

Lubomír Man: Američané přerušují vojenský výzkum virů
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

Americký vojenský výzkum smrtelných virů a biologických zbraní se přerušuje ze strachu, že by mohly z laboratoří uniknout.

Laboratoři v Pevnosti Detrick bylo podle článku nařízeno zastavit práci s anthraxem, ebolou a neštovicemi, a to doby, než se postupy jejích výroby zlepší. Existuje totiž strach, že by mohly z laboratoří uniknout.

Hlavním americkým vojenským laboratořím, zabývajícím se výzkumem smrtelných virů a patogenů, bylo nařízeno zastavit veškerý výzkum – a to z obav, že by kontaminový odpad mohl odtud uniknout. Pevnost Detrick ve státě Maryland je centrem armádního bioválečného výzkumu už od začátku studené války. – uvádí Roberts.

Tento nezvyklý krok následuje prý po inspekci v laboratoří Pevnosti Detrick, která zjistila několik problémů s novými postupy používanými pro detokontaminaci odpadní vody.

Po dlouhá léta se pro tuto detokontaminaci používala sterilizace parní, ale po bouři, která zničila příslušné strojní zařízení, začala laboratoř používat nový chemický detokontaminační systém, který má zřejmě problémy.

Nabízí se otázka: Proč americká vláda tuhle šílenost vůbec financuje? Vždyť proti výzkumu biozbraní existuje dosud platný zákon. A to je zásadní otázka jistě nejen P.C. Robertse.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…