Ludvík Šulda: Podávám trestní oznámení na hanobitele hrobu Klementa Gottwalda

27.02.2014 8:51

Vzhledem k zhanobení hrobu představitelů československého komunistického a dělnického hnutí v úterý 25. února 2014 skupinkou antikomunistů jsem podal včera, tj. 26. února 2014, u Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 3 trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu.

Ludvík Šulda: Podávám trestní oznámení na hanobitele hrobu Klementa Gottwalda
Foto: Hans Štembera
Popisek: U hrobu Klementa Gottwalda a dalších funkcionářů bývalé KSČ se sešli sympatizanti i odpůrci. Odpůrců bylo tentokráte více

Včera, 26. února 2014, byla v médiích avizována první zpráva o chystaném trestním oznámení na skupinu antikomunistů, kteří 25. února 2014 pokryli hrob prezidenta Československé republiky Klementa Gottwalda na Olšanských hřbitovech v Praze 3, v němž je pohřbena také řada dalších představitelů československého komunistického a dělnického hnutí, hanlivými hesly a transparentem s hákovým křížem, rovněž tak na tento hrob vstoupili a fotografovali se na něm společně s výše uvedenými hesly a transparenty.

Z výše uvedených okolností, na základě popisu internetového zpravodajského portálu Parlamentní listy ze dne 25. února 2014 a své vlastní přítomnosti na inkriminovaném místě těsně před začátkem této antikomunistické akce, se domnívám, že tímto jednáním došlo členy organizované skupiny k hanobení hrobu a tedy byla naplněna skutková podstata trestného činu výtržnictví ve smyslu § 358 zákona č. 40/2009, trestního zákoníku. Dále se domnívám, že v rámci uvedeného jednání byly naplněny znaky přípravy trestného činu hanobení lidských ostatků podle § 359 zákona č. 40/2009, trestního zákoníku.

Z těchto důvodů jsem již včera, tj. ve středu 26. února 2014, v odpoledních hodinách podal na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 trestní oznámení, neboť jsem přesvědčen, že na základě výše uvedených skutečností byly splněny důvody k zahájení úkonů trestního řízení směřujících k objasnění a prověření uvedených skutečností, které důvodně nasvědčují spáchání trestného činu, a zároveň k zjištění totožnosti skupiny neznámých pachatelů, jejichž podoba je však díky fotografiím dobře známa, kteří tento trestný čin spáchaly.

Ludvík Šulda

Ludvík Šulda, BBA

  • KSČM
  • Poctivost se musí vyplácet
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ludvík Šulda - profil

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

15:49 Petr Dufek: Česká harmonizovaná inflace - z deváté nejnižší rázem devátá nejvyšší

Podle zveřejněných dat Eurostatu se česká harmonizovaná inflace dostala nad úroveň 3 % a je aktuálně…