Michael Rada: Volby vyhrálo NE

10.10.2016 7:35

Předpokládám, že se ještě strhne bouřlivá debata o důvodech, proč komunální volby a volby do senátu dopadli na podzim roku 2016 tak, jak dopadly a zvítězilo jednoznačně NE. Proto jsem se rozhodl tyto řádky, které vycházejí po volebním víkendu, napsat ještě před volbami samotnými.

Michael Rada: Volby vyhrálo NE
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Jak jsem zmiňoval, je uskupení NE, neboli celým jménem NEJSME ELITA, méně uskupením politickým, jako spíše občanským. Jeho cílem je od základu změnit politicko-sociologicko-ekonomické fungování politiky, jako korýtka pro nenasytné, na nástroj, jenž bude schopen systémově a dlouhodobě vést republiku, ale i větší celky bez toho, aby se stal jen černou dírou na prostředky vybrané od lidí, kteří v nich žijí.

Skutečnost, že volil opět menší počet voličů, než bylo v minulosti, je důkazem toho, pro kolik z nich je účast na současném politickém rozhodování naprosto zbytečná, protože ať udělají, co chtějí, stejně si tam ti nahoře budou dělat to, co se jim zlíbí, bez ohledu na to, co je skutečně třeba.

Je velká škoda, že v obálkách scházela jedna s předtištěným NE, velice zajímavě by totiž doplňovala ty, na kterých je napsáno ANO a další zkratky, často bez významu.

Téměř každá z nich, už totiž v názvu ukazuje, že možnost komunikace, spolupráce, či nedej bože rovnováhy, či harmonie, je nemožná, protože vždy musí převládat jen jedna STRANA.

Většina ze čtenářů mých blogů ví, že jsem je přesunul z blogovací sféry, kterou vlastní jedna z firem ministra financí, tedy z iDNES. Důvodem byla rostoucí nesvoboda vyjadřovat své názory. I přesto, že tam již nepíši, je můj účet otevřený a chodí mi zprávy a ta poslední, oslovující blogery, zní následovně:

Milí kolegové, 

od dnešního dne až do konce voleb do zastupitelstev krajů není možné na blogu v žádné formě publikovat předvolební průzkumy, ani ty, které již byly zveřejněny. 
Médiím to nařizuje zákon o obcích (předvolební moratorium), který publikaci zakazuje tři dny před otevřením volebních místností. Děkujeme, že budete zákaz respektovat. 
V případě publikování článku s jakoukoliv formou předvolebních průzkumů budeme nuceni článek zcela stáhnout. 

Děkujeme za pochopení. „

Je krásné, jak je deklarován respekt k zákonům v mediu, které samo mnoha články, reklamou, ale i jednostranností, ukazuje, že pravda je jen ta, co vyslovil jeho majitel.

Velice by mne zajímalo, jak by k podobnému článku přistoupilo iDNES, resp. jeho redakce. Myslím, že by dopadl stejně, jako nejčtenější z článků, který z evidence zcela zmizel. Jednalo se o článek s názvem „KOUŘENÍ POVINNĚ DO ŠKOL, VYCHOVÁVEJME EKONOMICKY“. Naštěstí zůstal zachován na mediu, jež ho po mém souhlasu v plném znění převzalo a to je dobře.

V závěru dnešní povolební/předpovědi si dovolím ještě jeden dotaz. Má Ministerstvo financí licenci na provozování loterie a hazardu?

Jestliže to tak není, mělo by vážně zvážit, zda-li navádění občanů k hazardu, kterého se dopouští otevřenou reklamou a propagací ÚČTENKOVÉ LOTERIE, která je „součástí EET“, nepřekračuje zákon. Stejně dobře by totiž mohlo rozjet loterii krabiček cigaret, v níž výherce a jeho rodina, má rakovinu zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.