Milan Faltus: "Řehtavý" výběr z Postillonu

09.06.2017 16:53

Německý humoristický server se tentokrát věnuje našemu zdraví a topení v Bílém domě.

Milan Faltus: "Řehtavý" výběr z Postillonu
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Postillon - logo

Katar konečně „na tapetě“, raduje se kašlající Němec

Braunschweig (dpo) – Konečně někdo něco podnikne proti tomuhle soužení! Leon Erckens z Braunschweigu, který momentálně trpí těžkým katarem horních cest dýchacích, se raduje, že Saudská Arábie chce katar kašel ilustrace copynyní proti tomuhle trápení rázně zakročit.

"Už několik dní je mně opravdu mizerně", říká Erckens, který kvůli kašli sotva popadá dech. "Nějaký zázračný lék, který by člověka rychle téhle patálie zbavil, není na obzoru. Ale dnes ráno jsem v rádiu slyšel, že Saudská Arábie chce nyní kataru vyhlásit nesmiřitelný boj."

Erckens si bohužel nemohl příspěvek poslechnout celý, protože ho právě v tomto okamžiku přepadl hrozný záchvat kašle. 39letý Leon je proto rád, že se hospodářská velmoc jako je Saudská Arábie chce spolu s Bahrajnem, Spojenými arabskými emiráty a Egyptem pustit do boje s tímto neduhem.

Erckens se domnívá, že Arabové sami katarem tak trpí, že už nemohou zůstat nečinní: "Slyšel jsem nedávno projev jednoho šejka, z jehož úst vycházely samé hrdelní zvuky," vzpomíná. "Opravdu to nevypadalo, že je úplně zdráv."

Ráz na ráz

Trump horníkemWashington (dpo) – Jde to ráz na ráz: teprve minulý pátek vyhlásil prezident Donald Trump, že USA odstupuje od Pařížské klimatické dohody a již začátkem týdne ohlásil Bílý dům hrdě, že zdrojem veškerých dodávek energií do Bílého domu budou fosilní paliva.

Mluvčí Bílého domu Sean Spicer vyhlásil změnu na tiskové konferenci prostoupené oblaky kouře. "Prezident chce jít příkladem", musel kašlající Spicer překřikovat hukot generátorů. "Od nynějška bude Bílý dům napájen pouze energiemi budoucnosti."

Topení a oběh vody budou vyhřívány zařízeními na spalování uhlí, miniaturní hnědouhelná elektrárna se postará o elektrický proud. Pokud nebude kapacita stačit, může se připojit až 38 dieselových agregátů. Odborníci se ovšem domnívají, že vzhledem k hojnému výskytu sazí bude Bílý dům už brzy přejmenován na Šedý dům.

Nedávno bylo zjištěno, že se spotřeba energií v Bílém domě od nástupu D. Trumpa zvýšila o 200 procent. To je podle údajů Bílého domu způsobeno hlavně tím, "že to prezident nemá rád ani příliš horké, ani příliš studené, pročež musí běžet jak topení, tak i klimatizace nepřetržitě na nejvyšší stupeň".

"Teď mě prosím omluvte", končí Sean Spicer tiskovou konferenci. "Musím dneska ještě pomáhat při vyložení 73 vozíků uhlí. Prezident má rád horkou lázeň, jak je na to zvyklý ze svého dětství."

bílý dům -palivo

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.