Milan Rokytka: Bendovy smsky lidi štvou

17.10.2013 20:20

Reportáž z předvolební Prahy.

Milan Rokytka: Bendovy smsky lidi štvou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

"Když sem od něj potřebovala pomoc, nehnul prstem. Asistenti ho zapírali a když sem se k němu nakonec probojovala, tak se jen usmíval a opakoval, že neví co dělat, přitom stačilo podívat se k soudu, který sem zatím nepravomocně vyhrála a navrhnout třeba změnu legislativy, aby se další tisíce rodin nemusely zbytečně soudit a nežily ve strachu, že jim spekulant zboří jejich domy. Nový Občanský zákoník to zřejmě dorazí.

Neudělal však vůbec, ale vůbec nic i když sem mu několikrát volala, že situace je opravdu vážná a nyní má tu drzost posílat mi zprávu, že jsem jeho přítelkyně a mám ho kroužkovat, aby se dostal z nevolitelného místa na volitelné. Tak to ani náhodou! Jsem rozhodnuta volit Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, který je střední podnikatel jako já a má dobré recepty, jak dát politikům pořádnou zpětnou vazbu - například odvolatelnost v průběhu mandátu! Myslím, že pokud bychom mohli politiky odvolávat, tak už tam pan Marek Benda (ODS) dávno neseděl a mohl tam být někdo jiný, kdo se o lidi zajímá a pomáhá jim," svěřila se našemu reportérovi jedna rozhněvaná volička.

Její problém souvisí s výstavbou domů v Zeleném údolí, kde došlo k sérii pochybení státu a veřejné správy, která může vést buď k boření domů, nebo jejich propadnutí majiteli pozemků, případně k vydírání majitelů domů, aby si pozemky odkupovali za lichvářské ceny. Kauzu budeme dále sledovat, neboť názorně ukazuje neexistenci právního státu v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Rokytka - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…