Miroslav Kulhavý: Licoměrnost a pokrytectví směšného „demokratického“ bloku

10.03.2019 18:32

Proč volič volí to které politické uskupení? Zpravidla souhlasí s většinou bodů z volebního programu a přeje si, aby byl tento v příštím volebním období, když ten rozumný si je vědom, že ne 100 %, alespoň z části realizován.

Miroslav Kulhavý: Licoměrnost a pokrytectví směšného „demokratického“ bloku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Jak se mohou hlasy voličů hodit do stoupy, nám názorně předvádějí strany pravého spektra, zvláště ODS. To jejich dnešní „já bych kdybych“ je právě tím pokrytectvím největšího řádu. Určitě většina voličů nedávala hlas s přáním, aby to, s čím souhlasí dle volebního programu a třeba i dle dlouhodobého směřování politického subjektu, nebylo záměrně prosazováno. Zjednodušeně platí: nechtěli jste, tak držte hubu!

Že volby vyhraje ANO, si uvědomoval i politický neználek, a odvolávat se na to, že s trestně obviněným „zásadně“ do vlády nejdeme, je právě ta licoměrnost, když je dnes více než zřejmé, že vše, včetně žádosti policie o vydání do sněmovny, bylo časováno těsně před volbami. Aby bylo jasno o mém postoji: nejsem babišovec, a je-li někdo vinen, tak bez pardonu zavřít! Co však vidíme? Nic moc se neposunulo k závěru, jen udavači od Pirátů popohánějí evropské orgány alespoň k nějakému dehonestujícímu vyjádření. Na druhou stranu často slyšíme „trestně obviněný premiér“, viďte, vy ze soukromé České televize, to spojení je u Babiše přímo posvátná mantra, která se ale u jiných ve stejném postavení zas tak moc neužívá.

Že nevstoupíš do stejné řeky, na politickém nebi v ČR zjevně neplatí: Babiš v Americe a šup do akce a hned tu máme něco jako „Sarajevský atentát“ s Klausem v zahraničí. Co bylo před minulými volbami, je naznačeno v předchozím odstavci, a ejhle, zase máme volby přede dveřmi a najednou se objeví dva roky staré foto s kytaristou na kecpultíku. Kdo je vlastnil, za kolik je prodal a jak dlouho pak leželo v šuplíku, to by mně, být politikem či novinářem, jistě zajímalo; ale o tom ani slovo, viďte, pane Moravče nebo iDnes (10. 3.) v Partii. A ten pláč hysterické knihovnice a zděšení, že se tím alespoň týden sněmovna nehodlá zabývat – tedy spíše zdržovat. Zařízení sněmovny bylo v rekonstrukci, a tak se ptám (aniž bych souhlasil s klukovinou kytaristy a že nic jiného než klukovina to nebyla), zda se při mlácení kladivem do poslaneckých lavic při jejich výměně sloužila zádušní mše v pojetí hysterky Němcové, neb ty lavice se stejnou měrou jako ten pultík podílely na historii ČR A ZASLOUŽILY SI STEJNOU „VÁŽNOST“ a potoky slz od všech pokrytecky účelových kritiků.

Aby toho „Sarajeva“ nebylo málo, dva roky sledovaný Faltýnek, a najednou jsou úniky z vyšetřování, a jako na potvoru Babiš v zahraničí a k tomu máme před volbami; to je náhodička. Je to o to pikantnější, že hrozilo, že celé to snažení o pořádný direkt ANO přijde vniveč, a tak honem s tím ven (za asistence Langrových a Chovancových pohrobků a specialistů na úniky z policejních spisů), protože s výběrem jiného výběrčího mýta se direkt změnil na obyčejnou špatně mířenou facku. I ty pomlouvačné kecy mají svou váhu, jen je tu nebezpečí, že svou teatrálností naženou voliče jinam, tedy tam, kam zákulisní hybatelé nechtěli.

Ještě slovo ke stále více upadajícím OVM. Pane Moravče, brát si před sebe záclonku ve smyslu „já nic, já muzikant“, tvořenou citací Ondráčky z Transparency International (slušně dotované 80 milióny) a nutit Hamáčka k vyjádření k uniklým a neověřeným informacím, to jenom dokumentuje Vaši pokleslou úroveň moderátora; ostatně je to jen ukázka celkového trendu v ČT.

Co říci závěrem; tak neschopnou (ale jinak všehoschopnou) opozici jsme snad nikdy neměli, když hodlá budovat svou předvolební tvář jen na prkotinách a na účelových podrazech. Jo, klidně, ať ANO volebně padne, ale co máme místo něj? Topka s vyčůraným knížetem (prasečák) a padákovým Mirdou, rozpadající se ČSSD, která neví, kolik bije, ODS s hysterkou Němcovou a s nic neříkajícími profesorskými kecy Fialy (závěr ke každému tématu „ale ta vláda…“), Gazdík se svým lísáním se k jiným, když STAN jde do kytek + moralistické řeči o štábní kultuře (a na jeho demonstraci na Staromáku mu pod tribunou nevadila velká maketa lejna s hlavou prezidenta), SPD s přemrštěnými požadavky na přímou demokracii a s ukradeným tématem o nelegálnosti islámu, ve kterém ale nic nedělá, KDU s odcházejícím předsedou bez adekvátní náhrady a dvojakým postojem k muslimské migraci, stejně tak Piráti s trapným Michálkem (opakovaně) a s předsedou, lítajících po demonstracích s Antifou a s vstřícným postojem k islámu, maje muslima v nadnárodním vedení.

Ano, zodpovědný volič (ne stranický zarytec) to nemá lehké; ani ANO nebude mít štít úplně čistý (tedy kdo jej má?!), když z té hromady hnoje, nakydané v rámci jednotného programu „antibabiš“, kousek másla na hlavě zůstane. Pravda, jsou zde ještě další menší subjekty a u některých je naděje růstu pro neušpiněnost z minulosti. Nechci se babrat v různých konspiracích, ale na náhody nevěřím, zvláště když se tak náramně hodí do krámu.

Jako neutrál k ANO si dovolím poněkud nekorektní radu: „Pane Faltýnku a pane Babiši, dejte veřejně velkou nakládačku třeba policejnímu prezidentovi a nechte se zavřít; vezmete vítr z plachet těm špínu házejícím panákům a třeba by to ANO pomohlo k ještě větším preferencím!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…