Miroslav Macek: A svět bude zase v pořádku...

06.06.2017 15:55

Úterní glosy Miroslava Macka:

Miroslav Macek: A svět bude zase v pořádku...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Britská policie zveřejnila identitu dvou ze tří teroristů, kteří v sobotu zabili v Londýně sedm lidí. Jeden z útočníků, 27letý Khuram Shazad Butt, se narodil v Pákistánu, ale byl britským občanem a v minulosti byl v hledáčku tajných služeb. Druhý útočník Rachid Redouane byl marocko-libyjského původu. Policie pracuje na ověření identity třetího atentátníka.
A my si doposud mysleli, že to byl John Smith, narozený v Oxfordu a Sean McKenzie z Glasgow…

Vláda se pochlapila a rozhodla, že nepřijmeme žádnou kvótu migrantů. Teď ještě, aby nám EU zastavila veškeré dotace a svět , alespoň ten náš, bude zase v pořádku.

Čtenář glos F. K. mi napsal:
Pan Bělobrádek na sjezdu SdL prohlásil (podle webu ČT): „Samozřejmě, že nesmíme zapomínat. Hlavně na časy násilí a brutality, před, při i po druhé světové válce. To se nesmí opakovat. Už nikdy se nesmějí vyhánět lidé ze svých domovů jen proto, že jsou nějaké národnosti, náboženství nebo rasového původu.“ Což je rozdíl oproti tomu, co reprodukujete na stránce Viditelný Macek jako příspěvek čtenáře glos V. M. Mám za to, že korektní informace si zaslouží každý, i pan Bělobrádek.
Dodávám:
Zcela souhlasím, zaslouží…

Čtenář glos J. N. mi napsal:
Ke glose čtenáře V. M. si dovoluji poznamenat, že v letech 1937-39 působili v okolí Stonařova a Brtnic na Jihlavsku, kde jsem v Želetavě trávíval s rodiči hlavní prázdniny a veškeré delší volné dny, „milí krajané“ ordneři, jejichž budovy a veřejná prostranství zdobily nápisy „Heim ins Reich“ a kteří přepadali české obyvatele sousedních obcí (včetně Želetavy), zapalovali jejich stohy a budovy a realizovali podobné „spoluobčanské“ aktivity. Toto poznání nemám z učebnic, nýbrž z vlastních očí a uší.

Živá bytost potřebuje nějakého měřítka, potřebuje míti míru. A charakteristickým znakem jedince v moderním světě jest, že už ji nemá. (C. – F. Ramuz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Kdo koho jak ždímá

11:24 Zbyněk Fiala: Kdo koho jak ždímá

Evropská komise zahajuje činnost střediska, ze kterého bychom se mohli konečně dozvědět, jaké jsou …