Miroslav Macek: Americká frustrace

06.01.2020 20:13

Pondělní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Americká frustrace
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Nemohu se zbavit silného, životními politickými zkušenostmi ovlivněného pocitu, že současná situace na Blízkém Východu je výsledkem americké frustrace z pokračujícího si uvědomování postupného ztrácení vlivu ve světě. Bohužel poslední činy vůdce smečky, který ztrácí sílu a autoritu, často vedou k nevyzpytatelné rvačce…

***

Komentář M. Š. k atentátu v Iráku, via Láďa Větvička:
Ten, kdo tohle udělal, věděl moc dobře, co dělá a co po atentátu hrozí.
Suley-i-mání byl šéfem Al Kuds, nepravidelných iránských jednotek, které bojovaly jako spojenci Assada proti DAEŠ-ISIL a dalším vzbouřeneckým formacím, které se vyznačovaly demokracií a podřezáváním dětí a ženských ve velkém, Jazídové by mohli vyprávět, stejně tak jako syrští křesťané kterých z 3,8 milionů zbylo v Sýrii necelý 1 milion.
Je až s podivem, že téměř všechny tyto zabijácké formace měla na své výplatní pásce CIA a spolupracující SAUDI…no a Suleymání spolu s Půtinem zlým a všemocným, jim rozdupali bábovičky, na Půťu nemůžou a na Íránce mohli a tak ho oddělali jako psa.
Jenže tohle nebude jen tak a Íránci jako jeden muž hrozí odvetou. Co to bude?
Zablokují Hormuz pro lodě USA?
Napadnou USA jednotky v Iráku či Syrii, potažmo na celém Blízkém Východě?
Napadnou ropné terminály u Saudů a znemožní export?
Budou zabíjet americké speciály, politiky, vyslance v celé oblasti?
Vpadnou do Iráku za podpory většinového šiítského obyvatelstva?
Budou ještě intenzivněji podporovat šíítské milice Muktada Sadra a ty povedou válku proti USA za ně?
Udělají něco jiného?
Neudělají nic?
A kolik bude stát ropa?
PS: USA nařídily evakuaci všech svých občanů z Iráku…

***

Ministerstvo životního prostředí ukončilo hodnocení vlivů plánovaného jezu u Děčína na životní prostředí. Ředitelství vodních cest ČR totiž ve lhůtě tří let do 14. září 2019 nedoplnilo dokumentaci o požadované chybějící údaje.
Hodnocení probíhalo čtrnáct let, během nichž byla dokumentace v letech 2011, 2012 a 2016 třikrát vrácena jako vadná. Nejvyšší kontrolní úřad v červenci uvedl, že stát na přípravu jezu utratil více než 625 miliónů korun.
Kontrolní otázka: Co myslíte, byl někdo vyhozen pro neschopnost z práce, obviněn, obžalován a odsouzen nebo spíše pobíral odměny?

***

Leo Švančara na facebooku:
Vezmu-li si, že na jedné straně na otevřené zastávce trolejbusu pod širým nebem nesmím podle zdejších pravidel stát s doutníkem v ústech (a to i s nezapáleným!), zatímco petardu mi může pod nohama beztrestně odpálit kdykoli třeba desetiletý fracek (můj známý takto přišel v centru města, když vybíral z bankomatu, před časem o bubínek), pak je tady něco zjevně vzhůru nohama.

***

Opsáno z facebooku:
Prosím vás, já už jsem starší člověk, ale nevíte někdo: to chození po městě v teplákách, to je ještě pořád kulturní pokleslost nebo už nadřazenost?

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…