Miroslav Macek: Je to jednoduché. Kdo nedodrží „dress code“, nebude prostě vpuštěn

30.10.2014 19:10

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Je to jednoduché. Kdo nedodrží „dress code“, nebude prostě vpuštěn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

A opět, pokolikáté už, se vehementně diskutují důsledky namísto jednoduché příčiny. Tentokrát jde o ustrojení některých vyznamenaných dne 28. října na Hradě.

Každá slavnostní akce by totiž měla mít předepsaný „dress code“ a kdo jej nedodrží, nebude prostě vpuštěn, byť by to byl ministerský předseda nebo někdo z vyznamenaných.

A je to.

Karel Schwarzenberg v časopisu Týden:

Současná ústava vznikla na míru požadavků Václava Klause, který chtěl slabého prezidenta a potřeboval Senát, kam by se případně uklidili poslanci Federálního shromáždění.

Dodávám:

To je nesmysl. Do senátu se chtěli po vzoru České národní rady „přeprasit“, jak se tehdy říkalo, někteří poslanci Federálního shromáždění, Václav Klaus byl však silně proti. Proto byly první senátní volby až v roce 1996, kdy už Klaus neměl zdaleka takovou politickou sílu senát bojkotovat.

Stanislav Komárek:

Rozdíl mezi žertem a vážnou řečí, mezi podvodem a poctivostí, mezi karnevalem a skutečným životem a mezi obrazem a jeho předlohou se rozplývají. To, co přetrvává, je pocit trapnosti, nejen trapnosti jiných, ale i trapnosti sebe, čemu že to vlastně přihlížíme. Nastal vhodný okamžik k tomu, položit si otázku, zda Západ má nějaký mandát Nebes či Dějin šířit svou politickou a ekonomickou strukturu celoplanetárně, a tudíž všechny zásahy, které k tomu dělá, jsou tímto cílem automaticky ospravedlněny, či nikoli. Pokud si odpovíme kladně, bylo by dobře to říci hlasitě a přestat mluvit o sebeurčení národů, kulturním relativismu, multikulturalismu a podobných věcech a „náš džihád“ zahájit se vší opravdovostí.

Čtenář glos V. V. mi napsal:

Měli bychom si uvědomit, že vyznamenat Sira Wintona stejným řádem jako soudruha Fica je Wintonova urážka nejvyššího stupně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.