Miroslav Macek: Kolik asi berou bachaři v Praze?

22.05.2012 18:28

Úterní glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Kolik asi berou bachaři v Praze?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Argument Rathova advokáta, proč by měl být Rath převezen z vazby v Litoměřicích do Prahy, totiž že bachaři ve věznici mají plat 12 - 15 tisíc a Rathovy miliony v nich vzbuzují pozdvižení a nevraživost, mně hlava nebere. Vyplývá z něj totiž logicky jedno jediné: v Praze mají bachaři takové platy, že je nějaké miliony nechávají zcela chladnými…Nebo by se jim snad nějak dorovnaly?

Čtenář glos T. K. mi napsal:
Chtěl bych doplnit či rozšířit názor čtenáře T. C., který se pozastavil nad úrovní některých novinářů, konkrétně pak pana Honzejka.
Jsem člověk, který polovinu života pracoval v médiích, včetně celostátních deníků. Řadu novinářů znám osobně, u jiných pak velmi bedlivě sleduji jejich počínání.
Podle mého názoru v médiích existují pouze dva druhy politických žurnalistů. Klausobijci, a ti ostatní.
Zajímaví jsou samozřejmě ti prvně jmenovaní. Jde o lidi, které spojují dvě základní věci: patologická nenávist k Václavu Klausovi a patologická adorace všeho, co souvisí s Václavem Havlem. Mohu se vsadit o cokoli, že nikdo například z pánů Honzejka, Leschtiny, Šídla (HN), Němečka, Palaty (LN), Komárka (MF), Moravce (ČT) nebo Macháčka (Respekt, vlastně celá redakce) nikdy čtenářům či divákům nesdělí nic pozitivního, co s Klausem či jeho okolím souvisí. Kdyby současný prezident třeba lusknutím prstů ze dne na den odstranil v této zemi kriminalitu, nepochybně na tom najdou něco špatného. Třeba, že bezdomovci a cikáni si občas nemohou pomoci nějakým tím ukradeným železem či slepicí.
Jsou to fanatici, kteří nehodnotí ad rem, ale ad personam. Rozdělují na satany (Klaus a jeho okolí) a na bohy (Havel a spol.). Zcela záměrně vytrhávají věty z kontextu, překrucují významy výroků. Milují pojmy pravda a láska, které ale svým jednáním (nejen oni) již dávno naprosto zdiskreditovali. Kdyby byli alespoň trochu féroví, pod své komentáře by například psali: Honzejk, redaktor HN, klausobijec.

Čtenář glos Z. Š. mi napsal:
Pokud jde o pochybnou investici na bezdrátový internet v Praze, nezbývá než se podivit nad tím, jak údajně pravicové zastupitelstvo zvedlo ruku pro větší stát a více veřejných statků, v tomto případě pro bezdrátový internet.
Zřejmě se domnívají, že internet je začínající technologie, která potřebuje trochu povzbudit, aby se měli občané dobře.
Pokud mělo navíc jít o tzv. internet zdarma, jak vidíme u různých jiných radnic, pak je to o to horší. Ono to samozřejmě není zdarma a žádná radnice to nikdy neudělá levněji než ona neviditelná ruka trhu. Radnice v takovém svatém nadšení pouze diskriminuje ty občany, kteří o její internet zdarma nestojí, ať už pro to mají jakékoliv důvody.

Čtenářka glos J. S., s dodatkem „seniorka“, mi napsala:
Pane doktore, jsem jedna z mnoha, kdo má bezdrátový internet v pražském bytě (Bezdrátová Praha 4). Zadarmo, funguje, super. Nenavážela bych se tolik
do té akce, jako Vy dnes. Doufám, že co funguje, se nebude rušit. Jsem konzervativec a to je přece náš slogan, ne ?
I odpověděl jsem jí:
Srdečně zdravím a děkuji za mail a vyjádřený názor. Coby konservativec mám však tři připomínky:

1.) Nic na světě není zadarmo - jen to prostě platí někdo jiný.
2.) Platí-li to někdo jiný, měl by to dělat dobrovolně a za cenu konkurenční, nikoliv rozkrádači nabubřelou.
3.) Konservativec touží po světě a usiluje o svět, v němž si každý platí to své rovnou, bez toho, že by mu z toho přerozdělovači drahný díl rozkradli pod sebeušlechtilejšími záminkami.

Opsáno z facebooku:
Jste-li levicový extrémista, terorizující skrze média vše svobodomyslné, máte-li odpor k češství, a zároveň se pravidelně trefujete do Václava Klause, potom máte velkou pravděpodobnost, že v budoucnu budete stejně jako Vladimíra Dvořáková odměněni cenou Charty 77 za příkladné občanské postoje a statečnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Macek

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…