Miroslav Macek: Nelíbí se vám, že byste měli u benzinových pump platit víc? Tak bacha, aby na vás nepřišel berňák!

27.03.2014 17:35

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nelíbí se vám, že byste měli u benzinových pump platit víc? Tak bacha, aby na vás nepřišel berňák!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Nelíbí se vám, že byste měli u benzinových pump platit navíc poplatek za skladování benzinu a nafty ve státních hmotných rezervách? Tak bacha, aby na vás nepřišel berňák! A laskavě si uvědomte, že schopný finančák vždy něco najde! Tak jásejte!

Byl vyhozen generální ředitel pošty, a to převážně za to, že pošta provozovala podivnou vedlejší obchodní činnost a připomínala leckde vietnamskou tržnici. Nahrazuje jej náměstek, který léta řídil právě obchodní činnost a je ministrem nazýván krizový manažer. Vítejte v Česku!

Demokratické vedení státu Kalifornie se chtělo vrátit k pozitivní diskriminaci na vysokých školách, prý kvůli ochraně menšin. Zákon nakonec neprošel. Do boje proti zákonu vyrazili totiž asijští Američané, kteří jej označili za rasistický, nespravedlivý, diskriminační, urážející lidskou důstojnost i výkony, snahu a píli pozitivně diskriminovaných studentů. Olivia Liao, prezidentka Asociace čínských studentů, při protestech sdělila: „Jsme znepokojení občané. Musíme být slyšet, když věci nejsou správné. Neměli bychom mít žádné výjimky týkající se rasy.“ Tipněte si proč…

Čtenář glos M. P. mi napsal:

Vyšla Akademická příručka jazyka českého, podle níž je tvar slova „malajsijský“ odvozen od Malajsie (napři. malajsijští lékaři) a „malajský“ od Malajska (např. poloostrov).

Opsáno z facebooku:

Kdy už lidem konečně dojde, že lidé ve vládách a na ministerstvech jsou v průměru stejní pitomci jako ti, kteří tam nejsou?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…