Miroslav Macek: „Pod ministrem Chládkem se často střídají ženy“ je docela výstižný titulek...

29.05.2015 8:35

Páteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: „Pod ministrem Chládkem se často střídají ženy“ je docela výstižný titulek...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Netušil jsem, že prezident Zeman není pouze obhroublým vtipálkem, ale má též smysl pro jemný intelektuální humor. Jak jinak si však vysvětlit jeho slova ze včerejšího článku „Euro - emoce a realita“ v deníku Právo: „Situace v eurozóně se výrazně stabilizovala“?

„Jsem zavalen nápady na nové výdaje, chybí pouze nápady na zvýšení příjmů,“ říká ministr financí Babiš, který musí v hrubých rysech připravit návrh státního rozpočtu na rok 2016 do konce června.

Kupodivu nikde ani zmínka o nápadech na úspory…

Elektronické pokladny:

Spořitelna prodává mobilní terminál za 3490 korun, měsíční poplatek za servis je 195 korun. Ve spojení s novinkou Vodafone umožní živnostníkům on-line odesílání informací o tržbách Finanční správě. S předstihem se na chystaný zákon totiž připravuje i mobilní operátor Vodafone: cena za tuto službu bude pohybovat v řádu několika stovek měsíčně. Na technologickém vývoji aplikace a servisu se podílí společnost Wincor Nixdorf. Ta zároveň připravila i nové řešení klasické registrační pokladny s kompletní skladovou evidencí a dalšími službami pro firmy, které pod názvem Albert bude prodávat za zhruba 30 tisíc korun.

A škubat a škubat a škubat, aby bylo na rozhazování…

„Pod ministrem Chládkem se často střídají ženy“ je docela výstižný titulek…

Zpráva:

Agresivní chování, kopání do kočárků, plivance, ale i fyzické útoky. Na nevybíravé chování romských dětí si stěžují rodiče, kteří se svými ratolestmi navštěvují hřiště v Jasínkově ulici u přerovského Prioru.

Dodávám:

Co je to za rasistickou zprávu? Korektně by přece měla znít: …poněkud nevhodné chování dětí, kterým rodiče z důvodu přezírání majoritní společností a trapně malých sociálních dávek nemohou dopřát komplexní výchovu.

Z obory u hradu Hukvaldy na Frýdecko-Místecku včera v noci neznámý zloděj ukradl přes padesát let starou bronzovou sochu lišky Bystroušky, na kterou se na počest skladatele Leoše Janáčka složili krajští myslivci. Po unikátním díle vysoké umělecké a historické hodnoty nyní pátrá policie.
Tolik zpráva. Také máte silný pocit, že by se zase mělo zavést usekávání rukou?

Zatracený Putin: Musíme mít nesilnější vojenskou sílu na světě a musíme, příležitostně, zkroutit ruce zemím, které by nedělaly to, co potřebujeme, aby dělaly.

Vlastně pardon! To jsou Obamova slova: We´ ve got to have the strongest military in the World, and we, occasionally, have to twist the arms of countries that wouldn´t do what we need them to do.

D - Fens:

Zajímavou otázkou by vlastně mělo být, jak úředníci dospěli k závěru, že průměrné stáří vozidel 14,49 roku je špatné a kdo to určuje. Pro zajímavost, průměrné stáří vozidel v Německu je 9 let, to je také špatné nebo už dobré? Jak často jsou stará auta používaná a jaký je jejich skutečný podíl na silničním provozu? A komu vlastně vadí, kromě úředníků? Protože máme systém STK, který nastavila vláda za jehož funkci odpovídá krajská samospráva, budou tato auta zjevně technicky a emisně v pořádku. Průměrné stáří vozidel léta přibližně stejné a drží se někdy kolem 14 let, což automaticky také znamená, že auta každý rok o jeden rok omládnou. Navíc v roce 2008 bylo 14 let staré auto například Škoda Favorit, nyní je to například Škoda Fabia, což je auto, které se kvalitativně nachází úplně jinde.
Je nutné dodat, že ANOvláda potichu připravuje ještě dvojici dalších daní, které dříve nebo později zavede. Prvním je zavedení městského mýta a zpoplatnění některých komunikací pro osobní auta, které se maskuje pod projekt chytrých silnic a chytrých měst (Smart cities) a na které vláda pod záminkou vyčlenila 17,5 miliardy. Dále pak daň z auta, která se v tichosti připravuje ve spolupráci ministerstev dopravy, průmyslu a financí. O těchto záměrech se mluví jen málo a postupně, aby si občané postupně přivykli a nedělali kolem toho bordel. "

Michal Mašek na facebooku:

Poučte mě - prohráli jsme nějakou válku? Byli jsme prohlášeni za méněcenné? Pokud ne, tak proč čtu v novinách, že se budou zvyšovat daně z nemovitostí, daně obecně, že na nás musí být větší dohled u kasy, na dálnici, na chodnících, na internetu? Proč nám jsou pod pláštíkem humanity a vykonstruované viny vnucovány davy s námi nekompatibilních přistěhovalců, o které se musíme postarat a zároveň si namlouvat, že za nás konají blíže nespecifikovanou práci? Proč? Dobyvatelé zvedají daně libovolně, vítězové obsazují dobytá území lidmi, které musí porobení živit (a nemyslete si, důvody se našly vždycky, někdy to byl herrenvolk, jindy dělnická avantgarda, dnes soucit se zdravými a silnými mladíky) - ok, to všechno znám z historie. Chybí mi jediné - nějaká naše slavná Prohra. Pokud nebyla, pak současnému dění nerozumím...

Jindřich Šídlo taktéž na facebooku:

Vlak z Madridu do Barcelony ujede vzdálenost 620 km za 2 a půl hodiny. Ještě deset minut a byl by z Prahy v Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …