Miroslav Macek: Přestaňte lidi testovat na koronavirus a bude po „pandemii“

27.07.2020 12:46

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Přestaňte lidi testovat na koronavirus a bude po „pandemii“
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

V Česku je podle ministerstva zdravotnictví 3 479 aktuálně nemocných covidem-19, o třetinu méně než bylo ráno.

Podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislava Duška byly některé hygienické stanice v krajích v poslední době vytíženy eliminací epidemie v lokálních ohniscích nákazy a aktualizace údajů o počtech vyléčených pro ně nebyla prioritou. Nová čísla jsou výsledkem zpětné kontroly dat.

Tolik zpráva.

Navrhuji, a to zcela vážně, ještě jinou metodu: přestat lidi testovat na koronavirus. A bylo by po „pandemii“.

 

„Drsná“ zpráva z Německa: Celkem v Německu zemřelo už 9111 lidí s pozitivním testem na koronavirus, oznámil Institut Roberta Kocha.

Ročně ovšem umírá v Německu kolem 900.000 lidí, tedy zhruba 2466 denně, 74 000 měsíčně. A o těch chudácích v mediích ani slovo!

 

Společnosti Accenture se v rámci průzkumu podařilo sesbírat zajímavý vzorek respondentů. Zapojilo se totiž bezmála 500 výkonných ředitelů z 15 zemí a napříč 15 obchodními sektory. Jednalo se o firmy, jejichž roční příjmy přesahovaly 500 milionů dolarů.

Nejoptimističtěji vidí situaci logicky lídři firem z farmaceutického a biotechnologického průmyslu, kde až 34 procent z nich očekává zvýšenou poptávku na evropském trhu. Druhým nejoptimističtějším sektorem je oblast komunikace, médií a zábavy, kde 52 % dotazovaných předpokládá rychlé uzdravení segmentu. Optimistickou skupinu pak uzavírá pojišťovnictví s 47 % pozitivně naladěných respondentů.

Nejpomalejší uzdravení očekávají a nejpesimističtější výhled mají vrcholní manažeři v automobilovém průmyslu, v letecké dopravě a cestovním ruchu.

Takové průzkumy miluji: stejný výsledek by totiž Accenture získal prostou úvahou trvající tři vteřiny.

 

Rwanďan, který zapálil katedrálu v Nantes, se ke svému činu přiznal a lituje ho. O tom, proč to udělal, media mlčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.