Miroslav Macek: Teroristé mezi uprchlíky? Daň za nesmírné obohacení našich životů, které nás čeká

30.11.2015 11:28

Pondělní glosy Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Teroristé mezi uprchlíky? Daň za nesmírné obohacení našich životů, které nás čeká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Absolutně nechápu všechny ty zprávy, které zdůrazňují, že spolu s uprchlíky k nám proudí též potenciální pachatelé teroristických útoků. Přece žijeme v tržním prostředí, ve kterém nic (ani ten příslovečný oběd) není zadarmo. Prostě to berme jako daň za nesmírné kulturní a všeliké jiné obohacení našich životů, které nás v budoucnu čeká.

***

V historii Velké Británie se něco podobného ještě nestalo - šéf tajné služby MI 5 vystoupil v živém vysílání BBC. Svým spoluobčanům sdělil, že jejich země čelí nebývalé hrozbě islámského teroru. Domácího islámského teroru.
Zase jeden xenofobní rasistický čecháček…

***

Česko spolu s dalšími středoevropskými státy protestuje proti plánu zdvojnásobil kapacitu plynovodu Nordstream, který obchází Ukrajinu a další státy a přivádí plyn z Ruska pod mořským dnem rovnou do Německa.
Výsledek tohoto sporu pak bude jasným důkazem, kdo vládne v Evropě…

***

Česká republika by podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) měla zvážit, zda se nepřipojí k žalobě na povinné kvóty pro přijímání uprchlíků. Chce to probrat s kolegy z vlády.
Není to ovšem tak dlouho, co ve vládě hlasoval proti. Schizofrenie to asi nebude, spíše si pročetl nějaké poslední průzkumy veřejného mínění.

***

Turecké úřady ve čtvrtek uvalily vazbu na dva novináře, kteří jsou kvůli zveřejnění informací o tureckých dodávkách zbraní syrským islamistům obviněni ze špionáže a vyzrazení státního tajemství.
Doufám, že sankce EU na sebe nenechají dlouho čekat…

***

Jaroslav Plesl:
Schwarzenberg je dojemnej: nesmíme se bát jít proti veřejnému mínění. A pak: běžte mezi lidi a naslouchejte jim. Čili: poslouchejte lid, abyste věděli, proti čemu jdete. Potlesk. Esence TOP 09.

Opsáno z facebooku:
A jedna neskutečná perla - lidé včera napsali paní eurokomisařce Jourové - a snažili se vysvětlit nesmyslnost toho, brát kvůli teroristickým útokům (způsobenými ilegálními plněautomatickými zbraněmi) slušným evropským vlastníkům jejich soukromé zbraně (ty legální a samonabíjecí, tedy "střílející po jedné", pro pořádek).
Paní Jourová reagovala, ale prosila, aby se dál její odpověď nešířila... V tom jí žel, jak asi sami uznáte, vyhovět nemůžeme, neb to co vyplodila, stojí opravdu za to - a nejlépe ukazuje, kdo rozhoduje o našich právech a zájmech. Citujeme:
"...Zákaz (téměř všech) poloautomatických zbraní (na obranu domu nebo osoby nebo lov nepotřebuje nikdo automat pálící stovky projektilů za minutu (pro civilní užití upravená US vojenská puška M16 AR-15 "umí" 800 střel za minutu, omezuje to samozřejmě počet nábojů v zásobníku, ale stejně jde o kulomet), to je ryze útočná zbraň jež by měla být striktně ve vlastnictví státních represivních složek), a to I ve formě deaktivované..."
Takže, tato dáma na bázi této erudice rozhodovala, zda je dobré odzbrojit občany v EU... Vítejte v nové Evropě...!

Čtenář glos V. M. m i napsal:
Dnes ráno jsem v rádiu zachytil zprávu, že brněnští ekodobroseři se rozhodli přispět k ekologičnosti tamějších vánočních trhů tím, že sníží produkci plastového odpadu a proto se vánoční punč nebude prodávat v plastových kelímcích, ale v porcelánových hrnkách. Celkový počet hrnků, které se v Brně budou používat, bude 130 000 ks. Ovšem hrnky bude potřeba umývat a vzhledem k tomu, že takové množství v Brně nejsou schopni umýt, budou použité hrnky denně vozit k umytí do 180 km vzdálené Soběslavi v okrese Tábor!
Krásný příklad, jak ekodobroseři „šetří“ životní prostředí a tím mu uškodí víc, než kdyby nic nedělali. V Brně sice nebude pár desítek tisíc kelímků v plastovém odpadu, zato bude životní prostředí každý den zamořeno spalinami z motorů aut, které budou hrnky sem a tam převážet mezi Brnem a Soběslaví (a pokud se na D1 stane nějaký problém i chodem motoru na volnoběh při stání v koloně) a kromě toho i Soběslavská čistírna odpadních vod zažije nápor odpadních vod obsahujících značné množství saponátů k umytí tolika hrnků potřebných. Kromě toho si myslím, že energie vynaložená na umytí a osušení jednoho hrnku je větší než energie potřebná k výrobě jednoho kelímku.
Takže v důsledku je ta ochrana životního prostředí dražší a pro prostředí škodlivější. Nepřipomíná Vám to situaci kolem výroby elektřiny solárními panely? To je taky skvělá práce ekodobroserů.

A jeden nekorektní na závěr:
Naše skupina uprchlíků propadla hluboké depresi. Shodli jsme se na tom, že nic tak hrozného jako tábor v Jezové, jsme nezažili. Achmet z Afghanistánu, kterému Taliban vystřílel rodinu, Yakuba z Nigérie, kterému Boko Haram upálil rodinu, Mohamed ze Somálska, kterému hladomor sebral rodinu i Abdul ze Sýrie, který si utopil rodinu sám, když jí nekoupil plovací vesty, co uprchlík, to silný příběh. Ti všichni se u snídaně nad kosteleckým párkem shodli, že takovou hrůzu nikdy nezažili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…