Miroslav Macek: Výsledek amerických voleb z pohledu politického darwinisty? Člověk je zvíře ze smečky

10.11.2016 18:01

Čtvrteční glosy Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Výsledek amerických voleb z pohledu politického darwinisty? Člověk je zvíře ze smečky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Výsledek amerických voleb z pohledu politického darwinisty:
Člověk je zvíře ze smečky. Podíváte-li se ovšem na většinu dnešního světa a USA zvláště, ještě nikdy v historii lidstva nebyly zdroje a zisky ze společné práce rozdělovány v té které smečce tak nerovnoměrně jako nyní. Žádnou smečku pak nelze za takových podmínek udržet delší dobu pohromadě a v klidu, a to zvláště za situace, kdy ty největší majetky nevznikají prací rukou a hlav, ale spekulacemi a obchodováním s deštěm, které nepřináší ohromné většině smečky pražádný užitek. Zedník, který postaví pěkný dům či učitel, který dobře vychová spoustu lidských mláďat, je pak nejen v mých očích mnohem užitečnějším členem smečky, než burzovní spekulanti, prodejci všelijakých derivátů derivátů, nafukovači bublin, přerozdělovači cizích peněz, mistři nepotřebných „kecacích“ oborů prodávající veřejnosti navoněné pšouky, sociální inženýři vnucující nám všelijaká dobra, která nejen nepotřebujeme, ale vesměs škodí, neustále se mýlící „experti“ na to či ono, mediální vykukové, vyčuraní všehoschopní právníci z uměle vytvořené právní džungle, ziskuchtiví členové všelikých „neziskovek“, umělé celebrity, myriády zbytečných úředníků či další a další příživníci u cecíků veřejných peněz. Ti všichni nepřinášejí nikomu mimo sebe sebenepatrnější užitek.

Lidé, kteří všechny tyto lehkoživky zásluhou mizerného politického systému svojí prací živí, jsou od nich navíc neuvěřitelně znevažováni, ponižováni a zesměšňováni…venkovští balíci, hlupáci, nevzdělanci, atd., však jste těch výrazů slyšeli jak po prezidentské volbě u nás, tak v USA dost a dost.

Poctivá střední třída živící se svým umem a svojí prací, základ stability a prosperity každého státu, je setrvale sešněrovávána, zdaňována a po částech likvidována, opět na úkor lehkoživek všeho druhu, s potěšením si volícího svého vůdce smečky s jednou jedinou povolební podmínkou - nic na jejich způsobu života neměnit. 

Není pak divu, že když se objeví dravý nebojácný člen smečky, který se ujme této vzrůstající většiny odstrčené na okraj, ozve se ze strany lehkoživek ohlušující řev a házení klacků pod nohy. Má-li však dostatek odvahy a štěstí, doposud mlčící většina se s nadějí ozve a dá mu svoji důvěru.

Druhou stranou téže mince je ovšem otázka, zda se Trumpovi podaří po vítězných volbách tuto lehkoživkovou sevřenou formaci rozdělit, odříznout její části co nejrychleji od veřejných prostředků a nezasloužených příjmů a postupně znovu vybudovat silnou střední třídu.

Bude to ohromně složitý a těžký úkol, neboť protitrumpovská fronta je sevřená a a pevně stmelená strachem o své lehké živobytí. (Jak to stručně vyjádřil Michal Žantovský: Svět, jak ho známe, skončil. A já dodávám, ano, doufám, že skončí svět, který jste jediný znali, svět, v němž jste se blahosklonně poplácávali po zádech a „nevzdělaní blbečci na periferii žití“ vám to platili).

Pokud se to však Trumpovi a jeho týmu v toku času nepodaří, hrozí neblahé naplnění starého politického bonmotu, totiž že střední třída je jedinou zárukou toho, že chudí nezabijí bohaté. 

Je přívětivé zjistit, že stále platí slova Thomase Jeffersona: „One man with courage is a majority.“

Je škoda, že se zcela zapomíná na viceprezidentské kandidáty. Ten Trumpův, Mike Pence, byl v roce 2012 zvolen 50. guvernérem Indiany, úspěšně prosadil největší daňové škrty v historii tohoto státu, nalil více peněz do vzdělávacího systému a neustále udržoval vzrůstající přebytek rozpočtu.

V těchto volbách též dramaticky prohrála media, a to i u nás. Na dveřích současné novinářské latríny je napsáno:,,Politická korektnost, pseudointelektuálská nadřazenost a lež“.
Ovšem nutno přiznat, že v jednom se novináři nemýlili, a to tehdy, když napsali, že prezident Zeman otevřenou podporou Trumpa poškodil ČR a prezidentka Clintonová k nám nepřijede.

A opravdu nepřijede…

Americké volby a jejich výsledek budou mít nepochybně též nemalý vliv na volby v Rakousku, Německu, Francii…ukázaly totiž, že to jde!

Čtenář glos P. B. mi napsal:
Doporučuji vypnout si zvuk při sledování Událostí Čt a sledovat jen ksichty (nepozvali od 20-té hodiny nikoho, u kterého by se dalo mluvit o obličeji...

Není nejvyšší čas přestat platit České televizi a Českému rozhlasu koncesionářské poplatky? Proč platit za mizernou jednostrannou propagandu?
Na druhé straně by bylo zajímavé se dívat na kolaps ČT, kdyby si v Praze Trump domluvil schůzku s Putinem. 

Petr Paulczyńsky:
Těším se na analýzy, proč vyhrál Trump, od analytiků, kteří předpovídali, proč nemůže vyhrát.

Češi jsou smějící se bestie:
Nakonec budou všechny ty ženské ještě hrdé, že je sváděl a osahával americký prezident!

A je to tady! Bílý miliardář se stěhuje do státního bytu po černochovi!

Tak to bychom měli. A teď se vraťme k tomu podstatnému: kdo je v české vládě unavený?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…