Miroslav Sládek: Výzva ke změně kompetencí mezi prezidentem a vládou

30.11.2015 16:10

Současný systém dělby kompetencí v rámci výkonné složky moci se ukázal pro Českou republiku a situaci v Evropě i ve světě, jako naprosto nevyhovující. Ministři sledují jen své sobecké zájmy a nejsou akceschopní.

Miroslav Sládek: Výzva ke změně kompetencí mezi prezidentem a vládou
Foto: Facebook Miroslava Sládka
Popisek: Miroslav Sládek

Výzva prezidentu republiky k odvolání vlády České republiky

Prezident České republiky

pan Miloš Zeman

 Vážený pane prezidente,

z Vašich veřejných vystoupení a Vašich konkrétních činů je zcela zřejmé, že pozorně sledujete vývoj v naší zemi a že se jej z pozice svého úřadu snažíte usilovně ovlivňovat tím nejlepším způsobem ve prospěch celého národa.

Proto Vám je jistě také zcela zřejmé, že vláda, kterou jste jmenoval, již delší dobu není schopna a ani ochotna plnit úkoly jí svěřené Ústavou republiky a podřízenými zákony. Vláda funguje jen jako vedení soukromého podniku, který má zajišťovat svým členům co největší a nejbezpečnější zisk.

Situace ve světě a v Evropě je natolik vážná, že ohrožuje samu existenci našeho národa a národního státu. To vyžaduje radikální řešení a ustanovení takové vlády České republiky, která bude ochotna a schopna postupovat zcela v souladu s národními zájmy včetně použití síly k ochraně našich národních zájmů. Současná vláda v takové situaci není schopna obstát, což již mnohokrát prokázala svými skutky.

Vláda se také stále více dostává do područí prvního místopředsedy a ministra financí, jenž je hlavním původcem politiky vlády naprosto bezzubé vůči vnějšímu nebezpečí a naopak stále autoritativnější vůči vlastním občanům. Navrhovaná a na základě neschopnosti ostatních členů vlády snadno prosazovaná opatření směřují k přeměně České republiky v diktaturu oligarchie, zneužívání mocenských orgánů státu, pošlapávání práv občanů, demontáž právního státu a vytvoření podmínek pro perzekuci občanů soukromou tajnou policií a pro manipulaci s veřejností za použití soukromých médií.

Ústava České republiky tak, jak byla napsána před dvaceti lety,oproštěná od pozdějšího nánosu jejích vykladačů poplatných zadavatelům výkladů, je naprosto a zcela jasná. Podle čl. 62 písm. a) Ústavy prezident jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi. To je vše, žádné další podmínky nejsou stanoveny a také nebyly nikdy upravovány a to ani vzdáleně.

V klíčové otázce, kdy může být premiér s vládou odvolán, Ústava žádné podmínky nestanoví. Tedy ex constitutione k tomu je prezident oprávněn, a může tak učinit kdykoliv. To je také vše, aniž bychom hledali třeba podobnost s Francouzskou republikou a její dělbou kompetencí mezi prezidentem a vládu vyznívajícím ve prospěch prezidenta republiky.

Jelikož ústava je základním zákonem a výše uvedenou pravomoc vám jednoznačně svěřuje, žádáme Vás tímto o uskutečnění následujícího kroku:

Odvolejte předsedu vlády a vládu České republiky a přijměte další opatření k vypsání nových parlamentních voleb, které by zajistily naší zemi akceschopné vedení v těchto turbulentních časech, kdy zaniká svět, jak jej známe, a vytváří se svět nový.

PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…